Klára (26): S expřítelem už půl roku předstíráme vztah. Teď se to ale krapet zkomplikovalo

Klára (26): S expřítelem už půl roku předstíráme vztah. Teď se to ale krapet zkomplikovalo
Zdroj: Freepik

Klára se živí sociálními sítěmi. S partnerem Danem získali významné spolupráce za statisíce a užívali si život. Problém nastal, když to v jejich vztahu začalo skřípat.

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 22. 09. 2021 08:00

Na sociálních sítích se dnes dají vydělat poměrně slušné peníze. Člověk kolikrát ani neví, čím zaujal natolik, že má několik desítek tisíc sledujících. Firmy ho začnou oslovovat, dostává věci, časem i finanční ohodnocení za reklamu. Samozřejmě, že je to krásný přivýdělek. Možná budoucí práce na plný úvazek. To ví dneska každý, proto se o to tolik lidí snaží.

Tvořili jsme pár snů

S partnerem Danem jsme byli pár snů. Tisíce fanoušků nám pod každou fotkou na sociálních sítích psaly, jak nám to sluší, kdy bude svatba nebo děti. Ačkoliv si užíváte, že vás ostatní obdivují, vyvíjí to na vás určitý tlak. Když dlouho nepřidáte fotku, ptají se vás fanoušci, jestli se něco neděje. Natáčeli jsme videa plná smíchu i ve chvíli, kdy jsme po sobě hodinu předtím házeli věci. Když už jsme se pohádali, tak to bylo pořádně.

Jak jsme pomalu dospívali, zjišťovali jsme, že si lidsky nerozumíme. Měnil se nám okruh zájmů, sny i cíle. Jenže tou dobou už jsme měli nasmlouvaných několik spoluprací za statisíce. Ve smlouvách byly vysoké pokuty, pokud závazky nedodržíme. "Hele, tak ještě tři měsíce počkáme. Dojedeme, co máme, a rozchod oznámíme až potom," navrhl Dan. Souhlasila jsem.

Rozhodli jsme se předstírat, že náš vztah pokračuje

Nerozešli jsme se ve zlém, stále jsme byli přátelé. Měli jsme se rádi, jen ta láska už nebyla milenecká. Dál jsme fotili fotky, natáčeli videa. Kolikrát jsme si naplánovali jeden den, kdy jsme objeli co nejvíce lokací a tam udělali fotky do zásoby. Měli jsme v kufru i oblečení na výměnu, aby to nebylo podezřelé. Nikdy jsme spolu nebydleli, takže tím se to ulehčilo a nemuseli jsme tolik předstírat. Neměli jsme po rozchodu sex. Zkrátka jsme byli přátelé, na sociálních sítích zamilovaní mladí influenceři.

Tři měsíce uběhly jako voda a spolupráce měly skončit. Jedna z firem nám však nabídla prodloužení. Částka, kterou nám za to chtěla dát, byla přímo astronomická. "Klárko, představ si, kdybychom tohle odmítli. To je blbost, musíme to vzít. Je to na další tři měsíce, a pak bude konec. To přeci dáme," smlouval Dan. Nechtělo se mi, ale souhlasila jsem. Znovu.

Neustále prodlužování zkomplikovala láska

Další tři měsíce se táhly jako celé roky. Potkala jsem někoho, kdo stojí stranou tohoto byznysu a chtěla bych s ním být. Přiznala jsem mu, jak to je. Ví, že to zatím nesmí nikde říkat. Kdyby se to dostalo do médií, navždy bychom s Danem ztratili důvěru našich fanoušků.

Ale blíží se konec druhé smlouvy a už nám byla nabídnuta další. Částka je ještě vyšší. Dan ji chce znovu přijmout. Už několik dní vymýšlím, jak mu vysvětlit, že teď to není o penězích. Copak to můžeme dělat do nekonečna?

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články