Klára (26): Nechala jsem si vyčistit karmu. Dozvěděla jsem se něco, co rozvrátilo manželství mých rodičů

Klára (26): Nechala jsem si vyčistit karmu. Dozvěděla jsem se něco, co rozvrátilo manželství mých rodičů
Zdroj: Pixabay

Klára si myslela, že dá svůj život trochu do pořádku, když si na radu kamarádky nechá vyčistit karmu. Dozvěděla se ale něco podivného z historie své rodiny. Když to jednou žertem řekla rodičům, ukázalo se, že to byla pravda. Klára tím nechtíc způsobila tak velký rozkol, že se rodiče rozvedli.

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 19. 11. 2022 10:00

Když jsem se nechala přemluvit na vyčištění karmy, byla jsem trochu skeptická. Na takové věci jsem nikdy nevěřila. Kamarádka Alice (28) se ale dušovala, že k jisté paní Olze chodí pravidelně a život se jí od té doby otočil vzhůru nohama. Začalo se jí dařit, je úspěšná v práci, založila rodinu a cestuje po celém světě. Byla přesvědčená, že několik návštěv u této paní bylo důvodem, proč se má lépe. A tak jsem se rozhodla, že do toho půjdu taky. Kdybych věděla, co to způsobí, určitě bych si to rozmyslela.

Prozradila mi rodinné tajemství

Paní Olga se mnou probírala veškeré události v mém životě, včetně toho prenatálního. Ptala se mě, jak jsem se v jednotlivých letech svého života cítila. Díky tomu jsem se ponořila do vzpomínek, o kterých jsem ani nevěděla, že je mám. Musím říct, že to bylo vlastně velmi příjemné a osvobozující. Konečně jsem měla příležitost mluvit o sobě.

Když jsme ale probírali život rodičů před mým narozením a společně hledali odpověď na to, zda skutečně byli šťastní, paní Olga řekla zajímavou věc. „Vaše maminka měla po vás ještě jedno dítě, syna. Jeho duše se ale na pozemský svět nedostala," pronesla zadumaně. „Cože, máma? Ne, to asi ne. Táta nikdy děti nechtěl, říkal, že jedno stačí. Je pravda, že ji to mrzí dodnes, ale další dítě neměli," reagovala jsem rychle. „Myslím, že měli," špitla.

„A máma o tom ví?" zeptala jsem se. „Klárinko, já nejsem žádná věštkyně, nemohu ti dát takovou odpověď. Jisté ale je, že kolem vaší rodiny je duše, která nikdy do bezpečí nedošla," řekla mi. Tuto informaci zastínilo mnoho dalších, pro mě v tu chvíli osobnějších. Například, proč se mi nedaří v práci, proč vždy ztroskotají moje partnerské vztahy nebo proč se cítím tolik nejistá.

Kde je můj syn, ptal se táta

Vzpomněla jsem si na to až nedávno, když jsme se s rodiči potkali nad sklenkou dobrého vína. Měla jsem u nich ten večer spát. Už jsme měli něco upito, když máma říká: „Klárko, taky by sis už mohla pořídit nějakého toho ženicha. Vnouče by mi udělalo fakt radost!"

„No, počkej, ale já jsem teď byla u takové paní, co řeší duchovní věci. A ta mi říkala, že nejsem jedináček, že jste po mně měli ještě jedno dítě. Prý to byl kluk," řekla jsem. Tátovi ztuhl úsměv a máma upustila sklenici s vínem. Věděla jsem, že je něco špatně.

„Ty jsi byla těhotná? Ještě po Kláře?" řekl táta svým hlubokým hlasem, kterým vždy budil respekt. „Prosím tě, budeš tady věřit nějaké kartářce nebo co to je?" vyštěkla máma. „To není kartářka!" obhajovala jsem paní Olgu. „Ty mlč," otočila se na mě máma. Byla jsem v šoku a nevěděla jsem, co se děje. „Takže jsem měl tehdy pravdu. Byla jsi těhotná," řekl táta. „No dobře, no, byla jsem těhotná," krčila rameny máma. „A kde je to dítě teď? Kde je můj syn?" zvedl se táta od stolu a vypadal hrozivě.

Můžu za rozvod svých rodičů

Tehdy se rodiče odebrali do jiné místnosti, aby si promluvili. Slyšet byl jenom křik a pláč. Cítila jsem se hrozně. Vyšlo najevo, že máma skutečně byla těhotná. Jelikož jim to v té době nefungovalo a ona prý nevěděla, co bude dál, tak šla na potrat. Tátovi to nikdy neřekla.

Fakt, že tátu připravila o dítě, možného syna, nepřekousl. Hned se odstěhoval. A teď je čeká rozvod. Cítím se strašně, protože vím, že za to můžu já. Oba mi to dávají za vinu, ačkoliv to nikdy nepřiznají. Prozradila jsem něco, co jsem brala jako zábavnou historku od tajemné paní Olgy. Že by skutečně uměla komunikovat s jiným světem?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články