Klaudie (30): Děti nechtěně rozbily manželovi drahou věc. Vymyslel pro ně trest, se kterým se nemůžu ztotožnit

Klaudie (30): Děti nechtěně rozbily manželovi drahou věc. Vymyslel pro ně trest, se kterým se nemůžu ztotožnit
Zdroj: Freepik

Všichni už se tak trochu těšíme na Vánoce. Klaudie to má ale jinak. Děti zničily manželovi drahé vybavení k fotoaparátu a ten je chce potrestat právě na Štědrý den. Nakázal Klaudii, aby jim nic nekupovala pod stromeček.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 08. 11. 2021 08:00

Manžel Martin (35) je někdy zbytečný nervák. Místo toho, aby napočítal do deseti, hned bouchne. Už jsem si na to za ty roky zvykla. Ovšem to, co předvedl nedávno, mi hlava nevzala. Naše děti mu nechtěně rozbily věc, na kterou si roky šetřil. Dlouho přemýšlel, jak je potrestat. Teď přišel s něčím, co mi přijde docela drsné.

Manžel si pořídil drahou výbavu na focení

Martin je vášnivý fotograf. Všechno, co se točí kolem fotoaparátů a doplňků k nim, naprosto miluje. Na veškeré vybavení, které dnes má, si postupně našetřil. Začínal u obyčejné zrcadlovky za pět tisíc. Po čase si koupil lepší a také o deset tisíc dražší hračku. Pak začaly přibývat další a další věci.

Vždycky, když si něco pořídil, hrdě se mi s tím pochlubil. ,,Začnu natáčet i videa, koupil jsem si totiž nový gimbal,“ prozradil mi radostně a už vytahoval tu věc z krabice. K tomu nějaké čtecí zařízení a dva nové stativy. Hrál si s tím jako malý kluk, který dostal svoje první autíčko. Líbilo se mi, že má nějaký koníček. Navíc si vždycky na všechno našetřil sám. Z výplaty si dal každý měsíc pár tisíc stranou.

Díky tomu začal být i aktivní. Pořád nás tahal někam ven, aby si svoje nádobíčko mohl pořádně vyzkoušet. Máme mnoho krásných rodinných fotografií a videí. Netušila jsem, jak je talentovaný. Nikdy se ho neptám na cenu. Za ty roky jsem zjistila, že je lepší nevědět. Náš rodinný rozpočet to nehuntovalo, takže o nic nešlo.

Děti mu nedopatřením rozbily gimbal a stativ

Před třemi nedělemi se Martin rozhodl, že si všechno vyčistí. V obýváku si rozložil vybavení na zem, vyčistil oba fotoaparáty, rozestavil stativy a zkoušel různé úhly, jak dát dobře foťák do gimbalu. Naše děti si hrály nahoře v pokoji. Elišce je šest let a Matějovi necelé čtyři.

Pak se rozhodly seběhnout za námi dolů. Jak letěly ze schodů, nestihly zabrzdit a skočily Martinovi přímo do výbavy. Do toho za nimi přilétl náš čtyřicetikilový Argo. Matěj to neubrzdil a velmi nešikovně skočil na gimbal. Z toho vylétl foťák přímo na zeď a gimbal se rozlomil na dva kusy. Kloub, který z něho vede, se ulomil a kus jeho plastové části se zlomil úplně.

Sama jsem na moment přestala dýchat. ,,Já vás snad roztrhnu!“ zařval manžel. ,,Matěji! Pojď sem,“ zavelel a sbíral rozlomený plast. ,,Cos to provedl? Víš kolik to stálo?“  zuřil a já věděla, že je zle. ,,Dvacet tisíc!“ Matěj ani nedutal. ,,Promiň, tati, já si toho nevšiml,“ pronesl syn. Eliška měla na svědomí stativ, kterému se ulomila jedna noha.

Vymyslel pro ně drsný trest

Obě děti dostaly na zadek, a pak je manžel zahnal do pokoje. ,,Zmizte! Nechci vás ani vidět,“ hulákal manžel. Poklekl na zem. ,,Všechno je zničené, všechno. Darebáci,“ lamentoval a mně ho bylo líto. Nicméně mě zajímala jedna věc. ,,Ten gimbal stál vážně dvacet tisíc, jo?“ nadhodila jsem. ,,Ty mi dej taky pokoj,“ reagoval vztekle manžel.

,,Vymyslím pro ně takový trest, že na to v životě nezapomenou,“ dodal. Za pár dní za mnou Martin přišel a prozradil mi, co na děti vymyslel. ,,Nedostanou nic pod stromeček. Nic! Ty jim taky nic nekupuj,“ rozkázal a já těžce polkla. ,,To nemůžeš. Oni ještě věří na Ježíška. Najdi jiný trest,“ prosila jsem. ,,Ne, tenhle přesně odpovídá tomu, co provedly,“ uzavřel diskusi Martin. Já jen doufám, že ho to přejde. Odmítám se na Štědrý večer dívat na zklamané dětské oči.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články