Konrád (66): Po smrti ženy jsem nedoufal, že ještě někdy poznám lásku. Díky vnučce jsem ale potkal zajímavou ženu

Konrád (66): Po smrti ženy jsem nedoufal, že ještě někdy poznám lásku. Díky vnučce jsem ale potkal zajímavou ženu
Zdroj: Freepik

Stáří neznamená, že láska už vám nemůže zaklepat na dveře. Nikdy není pozdě doufat, že se vám život změní. Pan Konrád si po smrti manželky myslel, že jeho život skončil. Ale když jednoho dne potkal Ivu, všechno se zlepšilo.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 30. 06. 2023 07:00

Rakovina je zlá nemoc, kterou bych nepřál nikomu. Když mi manželka oznámila, že jí doktoři našli nádor a už s tím nejde nic udělat, znamenalo to pro mě konec světa. Magda byla láska mého života. Zemřela před sedmi lety, ale stále to nesu velmi špatně. Dodnes také nosím prsten...

Děti mi moc pomohly

Velkou oporou pro mě byly naše dvě děti – Petr (41) a Lucie (38). I přesto, že sami museli prožívat těžké období, tak se o mě starali. Každý den mi volali a ptali se mě, jak se mi daří. Lucka mi dokonce navrhla, jestli bych se nechtěl na chvíli nastěhovat k ní a její rodině.

Nabídku jsem přijal a strávil s nimi krásný měsíc a půl. Díky tomu jsem se velmi sblížil se svými vnoučaty. Špunti mě přivedli na jiné myšlenky a já si moc užíval, když jsem si s nimi mohl hrát nebo je vozit v kočárku a uspávat.

Vnoučata pro mě hodně znamenají

Tehdy jsem si uvědomil, jak je pro mě kontakt s dětmi důležitý. Jak mám rád jejich bezprostřednost, volnomyšlenkářství a dětskou upřímnost. Když mám volnou chvíli, vždy za nimi zajedu a vyrazíme spolu ven. Nejenže tak pomáhám svým dětem, aby měly chvilku volna, ale i pro mě to moc znamená.

Na jedné z procházek jsem poznal Ivu (63). Moje nejmladší vnučka Adélka (2) miluje psy a Iva zrovna venčila své dva kokršpaněly. Když se k nim Adélka rozběhla, Iva jí dovolila, že si je klidně může hladit. Zatímco vnučka si hrála s pejsky, já s Ivou jsme se dali do řeči. Už je to víc jak půl roku od našeho prvního setkání a pokaždé, když jdu s Adélkou ven, Iva na nás čeká v parku i se svými psy.

Mám ji opravdu rád

Procházky, na které s Ivou a s Adélkou chodíme, jsou pro mě krásným zpestřením týdne. Přítomnost Ivy si opravdu užívám, máme toho spoustu společného a nikdy se spolu nenudíme. Iva má totiž vždy nějaké vtipné historky v rukávu.

Před měsícem jsem si začal uvědomovat, že možná není pozdě na lásku. Iva by mohla být ženou, kterou ještě budu moct milovat. Už jsem nedoufal, že by se to mohlo stát. Ale vypadá to tak, zázraky se stát kdykoliv.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články