Lenka (33): Přítel mě opustil bez vysvětlení. Ale nejhorší je, že se vídá s mou matkou

Lenka (33): Přítel mě opustil bez vysvětlení. Ale nejhorší je, že se vídá s mou matkou
Zdroj: Pexels

Když člověk prochází rozchodem, obvykle nechce o tom druhém ani slyšet. Zejména v případě hodně bolestivého rozchodu. Lenka to má podobně. Jenže o svém expříteli slyší neustále a může za to její matka.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 14. 09. 2022 13:00

Hynek (34) mě opustil před půl rokem, byla to pro mě hrozná rána. Chodili jsme spolu víc jak sedm let. Vlastně mi ani neřekl, proč mě opouští. A to jsem s ním plánovala budoucnost...

Přítel mě opustil ze dne na den

Všechno ale vzalo za své. Když jsem jednou přišla z práce domů, měl sbalené kufry a oznámil mi, že potřebuje být nějaký čas sám. A odešel. Bylo to naprosto strašné. Vůbec jsem nevěděla, co se děje. Neřekl mi důvod, proč ode mě odchází. Prostě jen tak odešel, aniž by mi cokoliv řekl.

Když se nějaký čas neozval, začalo mi být jasné, že to znamená definitivní konec. Byl to konec nejen našeho vztahu, ale též všech mých snů o společné budoucnosti. Špatně jsem to nesla. Probrečela jsem několik nocí a stále se obviňovala za Hynkův odchod.

Rodina mi nepomáhá

Rodina mě nechala na holičkách také. Celou dobu si myslím, že moje matka je do Hynka tajně zamilovaná. Nedala na něj dopustit. Neustále mu podstrojovala. A když zjistila, že se se mnou rozešel, nesla to snad ještě hůř než já. „To mi vysvětli, co jsi mu udělala. Je ti jasné, že lepšího chlapa už nenajdeš? Měla by ses snažit dostat ho zpátky,“ řekla mi bez obalu.

Mně ale bylo jasné, že udělat víc už nemůžu. Prostě jsem o Hynka nadobro přišla. Ale rodina, místo toho, aby stála po mém boku, mi mou bolest vůbec nepomáhala překonat.

Expřítel se vídá s mou matkou

Zvlášť moje matka, která si Hynka hodně oblíbila, mi nedokázala odpustit, že jsem o něj přišla. A on mi to taky neulehčoval. Začal se s ní stýkat. Poprvé k tomu došlo, když skončila v nemocnici. Zlomila si nohu a nenapadlo ji nic lepšího, než to Hynkovi napsat. Když jsem k ní přišla na návštěvu do nemocnice, narazila jsem tam na něj.

Vůbec jsem nechápala, co ho to napadlo. Proč si myslel, že je dobrý nápad přijít navštívit mou matku. „Znali jsme se dlouho a když mi napsala, že na tom není dobře, musel jsem přijít,“ odpověděl mi. Nebyla jsem nadšená z toho, že ho znovu vidím, protože jsem si uvědomila, jak moc ho stále miluju. A jak moc ho chci mít zpět ve svém životě. Bojím se, že je to ale marné. Navíc mi vrtá hlavou, co je mezi ním a mou matkou.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články