Luboš (31): Nová přítelkyně nesnáší mého malého syna. Za mými zády mu říkala hrozné věci

Luboš (31): Nová přítelkyně nesnáší mého malého syna. Za mými zády mu říkala hrozné věci
Zdroj: Unsplush.com

Luboš se před dvěma lety rozešel s matkou svého syna. Pak potkal Petru a byla to láska na první pohled. Když ale došlo na seznámení nové přítelkyně s jeho synem, přišel šok. Petra totiž nemá ráda děti a nechce s Lubošovým synem trávit čas. Má jí dát ještě šanci?

Kateřina Niekurzáková
Kateřina Niekurzáková 10. 05. 2020 10:55

Luboš žil osm let v partnerském vztahu s přítelkyní Jitkou, se kterou má dnes pětiletého syna Tadeáše. Před dvěma lety se ale rozešli. Luboš pak potkal Petru, do které se zamiloval. Petra však vidí malého syna z předchozího vztahu jako zátěž.

Zpočátku bylo všechno ideální

Po rozchodu s Jitkou jsem na tom nebyl právě nejlépe, ale přátelé mi představili Petru, se kterou jsem si velmi rozuměl. Nějakou dobu jsme spolu randili a oba jsme věděli, že chceme náš vztah posunout. Proto jsme si sehnali společné bydlení. Petra se o domácnost starala a byla jednoduše skvělé, takže jsem se rozhodl, že je na čase, aby poznala mého syna z předchozího vztahu. Nadšeně souhlasila.

Velké zklamání

Viděl jsem, že Petra zájem o Tadeáše pouze předstírá, ale ve skutečnosti ji naše společné výlety vůbec nebaví. Chtěla se jít raději večer bavit s přáteli, než aby mi pomáhala uspat syna a přečetla mu třeba pohádky. Když se jí řekl, že z ní cítím nezájem, odpověděla mi, že dva víkendy do měsíce mého syna přežije. To pro mě byla poslední kapka. Odpověděl jsem jí, ať si nechá všechno projít hlavou, ale já jí tento přístup tolerovat nehodlám.

Chvíli to vypadalo, že Petra jde do sebe a snaží se. Pak jsem ji ale slyšel mluvit s Tadeášem ve chvíli, kdy si myslela, že ji neslyším. Byl jsem zděšený. Petra byla velmi nepříjemná a nešla daleko ani pro ostřejší slovo. Pomlouvala mě, nenechala nit suchou ani na jeho mámě Jitce. Vyběhl jsem z koupelny a okamžitě se s Petrou rozešel.

Dokáže se kvůli mě změnit?

Uplynulo několik týdnů a Petra se mi znovu ozvala s tím, že všeho moc lituje a chce se kvůli mě změnit. Přiznala se, že ve skutečnosti nemá ráda děti, ale vztah se mnou pro ni hodně znamená, proto udělá všechno na světě. Po Petře se mi chvílemi také stýská, ale nechci ženu, která si nebude rozumět s mým synem a bude ho brát jako nutné zlo.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články