Lucie (26): Omylem jsem poslala zprávu kamarádce, kterou jsem pomlouvala. Cítím se hrozně

Lucie (26): Omylem jsem poslala zprávu kamarádce, kterou jsem pomlouvala. Cítím se hrozně
Zdroj: Freepik

Lucie se chystala na wellness víkend s kamarádkou Petrou, ale nečekaně se k nim přidala ještě její spolubydlící Dominika. Pozvala se sama. Hloupé na tom je, že si Lucka postěžovala Petře, ale zprávu omylem odeslala Dominice.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 11. 04. 2023 10:00

Dominika (25) mi nijak nevadí, ale dobrovolně bych ji na wellness víkend nepozvala. Přidala se ke mně a Petře (26) automaticky, bez vyzvání. Byla jsem tak v šoku, že jsem napsala Petře znechucenou zprávu. Ale omylem jsem ji odeslala rovnou Dominice! Krve by se ve mně v tu chvíli nedořezal.

Měl to být super víkend

Měla jsem jasno, s nejlepší kamarádkou Petrou si užijeme zábavný a zároveň relaxační víkend. Moc jsem se na to těšila. Ale jen do chvíle, kdy jsem zjistila, že nejedeme samy.

Jen jsem se zmínila Dominice, že jedeme na dámskou jízdu. Ona hned začala plánovat, že půjde s námi,“ volala mi Petra a snažila se mě uklidnit. Byla jsem totiž pěkně naštvaná. Dominika je Pétina spolubydlící. Fajn holka, ale bylo jí všude plno a pomalu nepustila nikoho ke slovu.

Měla jsem sto chutí celou akci zrušit. Uvažovala jsem nad tím, jak to udělat, aby s námi Dominika nakonec nejela. Vyměnit termín ale nebylo možné. A navíc holky bydlely spolu, takže by Dominika mohla všechno prokouknout.

Musela jsem si ulevit

Jsem horká hlava a když mě něco vytočí, trvá dlouho, než vychladnu. Popadla jsem mobil a napsala Petře zprávu: „Stejně nechápu, jak se ta holka může k někomu takhle nacpat. To nemá vlastní kamarády? Vůbec se mi nechce jet, celou dobu bude jen ječet a dělat nám ostudu!!!"

Jenže jak jsem myslela na Dominiku, zprávu jsem poslala přímo na její číslo. Telefon mi málem vypadl z ruky a zoufale jsem zakvílela. Ihned jsem volala Petře, která byla v ten moment s Dominikou doma. Nepřišly jsme na to, jak situaci vyřešit. A tak jsem to nechala plavat a čekala, jak se to samo vyvrbí.

Teď si říkám, že jsem měla Dominice zavolat a omluvit se. Mlčení bylo zřejmě to nejhorší, co jsem mohla udělat. Na wellness víkend s námi pochopitelně nejela, ale nakonec jsme si ho paradoxně neužily. Já měla špatné svědomí a Petra měla doma kvůli mně uraženou spolubydlící.

Už navždy si budu dávat velký pozor, komu píšu

V neděli večer jsem vezla Petru domů a ve dveřích jsme se srazily s Dominikou. Vesele nás přivítala. „V lednici je salát, já jdu na koncert. Snad mě ta kapela přeřve, vždyť víte, jak dokážu hulákat...“ smála se od ucha k uchu.

Než jsem stihla zareagovat, mávla rukou a řekla mi, že upřímnost občas není na škodu. Ulevilo se mi, ale dodnes se při odesílání e-mailu nebo zprávy třikrát přesvědčím, jestli mám správného adresáta. V tomhle případě šlo o prkotinu, ale jsem poučena.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články