Lucka (25): Máma mi zařídila báječné dětství. Jenže když jsem se chtěla osamostatnit, ukázala pravou tvář

Lucka (25): Máma mi zařídila báječné dětství. Jenže když jsem se chtěla osamostatnit, ukázala pravou tvář
Zdroj: Freepik

I když je Lucka své mámě vděčná za všechno, co pro ni udělala, už chce odejít a bydlet sama. Máma si ale postavila hlavu. Lucce dala na výběr. Pokud se odstěhuje, vydědí ji a už se nikdy neuvidí. Ale když zůstane, může nadále žít v luxusu.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 25. 03. 2022 10:00

Když mi bylo pět let, táta nás opustil. Zůstaly jsme s mamkou samy. Myslím, že v té době se na mě mamka nezdravě upnula. Jako dítě jsem to ale nepoznala, došlo mi to až s odstupem času. Mamka mi zařídila krásné dětství, na které budu ráda vzpomínat. Chtěla bych se ale podělit o to, na bych nejraději zapomněla.

Máma mi koupila všechno, co jsem chtěla

Po tátově odchodu neměla mamka problém nás uživit, na rozdíl od většiny žen, které zůstanou samy s dítětem. Už tenkrát vlastnila větší, a hlavně prosperující firmu, která jí vydělávala víc než dost. Díky tomu si mohla dovolit hodně věcí. Žily jsme spolu v rodinném domě, já měla všechno, co si dítě mého věku mohlo přát.

To nejlepší kolo na trhu, velikou televizi a hračky, se kterými jsem si pomalu ani nestíhala hrát. Každý rok jsme si minimálně dvakrát za prázdniny vyjely do exotických zemí. Když jsem povyrostla, platila mi máma drahou školu. Chtěla pro mě vždycky něco extra. Když mi bylo patnáct let, začala mě s sebou brát do luxusních salónů.

Profesionálové se mi starali o vlasy, nehty i pleť. Spolužačky a těch pár kamarádek, co jsem měla, mi všechen ten luxus záviděly. Máma mě do školy vozila svým přepychovým autem. Věděla jsem, že mám pověst zbohatlické holky. Máma mi ale vždycky říkala, abych si tím nelámala hlavu. „Jen závidí, že máš to, co ony ne," řekla mamka a já tomu věřila.

Máma mi zakázala muže

Málem jsem uvěřila, že v penězích je štěstí. Nic se nezměnilo ani v době, kdy jsem nastoupila do práce. Máma po mě nechtěla ani korunu na chod společné domácnosti, a ještě mi peníze posílala. Jakmile jsem o něčem řekla, že se mi to líbí, druhý den to leželo na stole. Dokud jsem byla poslušná a dělala to, co máma chtěla, byl doma klid.

Ten vymizel ve chvíli, kdy jsem se zamilovala a svěřila se s tím mámě. „Doma žádného chlapa nechci. Okamžitě to ukončíš a budeš se chovat tak, jak jsem tě vychovala," vypadlo z ní. Nerozuměla jsem tomu, ale věděla jsem, že nemá smysl mámu dráždit. Vztah s Patrikem jsem sice neukončila, ale začala ho před ní tajit. Bohužel, stejně to prasklo. Máma vyváděla jako šílenec.

„Nepřeji si, aby ses s někým stýkala. My dvě patříme k sobě. Po tom, co jsem pro tebe všechno udělala, mě nesmíš nikdy opustit..." Z jejích slov šel strach. Patrik neunesl, že se máme skrývat a rozešel se se mnou. A mě došlo, že budu mít s mámou veliký problém.

Pokud se od ní odstěhuji, vydědí mě

Kolem třiadvaceti jsem dostala chuť začít bydlet sama. Hledala jsem vhodnou příležitost, kdy to mámě řeknu. Když jsem se konečně odhodlala, dočkala jsem se neuvěřitelné reakce. Hned začala vyvádět. „Neexistuje! Rozumíš! Dokud žiju, budeš bydlet tady se mnou," rozčílila se tak, jak jsem to ještě nikdy neviděla. „Kam bys chodila? Co ti chybí?" máchala rukama. „Máš se jako v bavlnce, kočičko moje," změnila najednou taktiku.

A mě došlo, že jsem v pasti. Máma si mě celý život kupovala, aby mě teď mohla vydírat. Debatu na téma stěhování uzavřela drsnými slovy: „Pokud se přeci jen odstěhuješ, měla bys něco vědět. Ne jenom že tě vydědím, ale už tě nechci nikdy v životě vidět. Nikdy!" Těžce jsem polkla. Takže bydlím dál s mámou, kterou nemůžu vystát. Ona se zase chová sladce. Ale upřímně - je mi z ní na nic.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články