Matouš (33): Takové kopačky jsem ještě nedostal. Partnerce se zdálo, že málo pracuji

Matouš (33): Takové kopačky jsem ještě nedostal. Partnerce se zdálo, že málo pracuji
Zdroj: Freepik

Důvody vedoucí k rozchodu mohou být různé. Někdy jsou vážné a jasné, ale někdy je ten druhý nemůže pochopit. S panem Matoušem se jeho poslední přítelkyně rozešla z důvodu, který ho hodně překvapil.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 24. 10. 2022 07:00

Chodil jsem s mnoha ženami a už jsem se rozcházel z mnoha důvodů. Ale to, kvůli čemu se se mnou rozešla moje poslední přítelkyně, jsem opravdu nepochopil. Říkám si, jestli pachtění za ženami má ještě vůbec smysl. Teď jsem něžným pohlavím dost znechucen. 

Padli jsme si do oka 

S Klárou (30) jsem se seznámil pomocí online aplikace. Nejdříve jsme si asi týden psali. Ukázalo se, že toho máme docela dost společného. A proto jsem navrhl, jestli se nechce sejít osobně. 

Klára byla krásná, dlouhonohá a modrooká blondýna. Nejenže vypadala báječně, ale přišlo mi, že má podobné záliby jako já. Prvních pár týdnů jsme strávili chozením po divadlech, kavárnách a vinárnách. Užívali jsme si jeden druhého a bylo mi jasné, že mě má Klára docela ráda. 

Přítelkyně byla na peníze 

I já se musím přiznat, že jsem měl Kláru rád. Brzy se ke mně nastěhovala a všechno mělo být báječné. Jenže od té doby začaly problémy. Klára byla líná jako veš. Do práce chodila jen s velkým sebezapřením. Bylo to na ní každé ráno vidět. „Já tu svoji práci tak nenávidím,“ říkala mi zpod peřiny. Já jsem z toho nikdy nic nevyvozoval. Každému se občas nechce do práce.  

Klára ale byla jiná. Nejenže nerada pracovala, ale navíc byla hrozně na peníze. Nikdy předtím mě to nenapadlo, ale všechno jsem platil hlavně já. Všechna divadelní představení, návštěvy kaváren a vináren. Došlo mi to až doteď. Klára se totiž se mnou před pár týdny rozešla. A důvod, proč mi dala kopačky, mě opravdu překvapil.

Rozešla se se mnou

Bylo mi už nějakou tu dobu jasné, že náš vztah nebude mít dlouhého trvání. Dřív nebo později bychom se rozešli, Klára ale udělala ten krok první. „Víš, přijde mi, že moc málo pracuješ," začala jednoho dne. „Trávíš doma strašně moc času. Kamarádčin přítel vydělává daleko víc než ty. Vzal brigádu navíc, chce, aby se prostě měli dobře. To tobě je jedno, jak se budu mít a jestli budu trpět v práci,“ řekla mi. 

Dost mě překvapila. Ale musím upřímně říct, že jsem nakonec rád, že se se mnou rozešla. S takovou nánou bych asi stejně dlouho nevydržel. 

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články