Michaela (36): U stánku se mi ztratil šestiletý syn. Po chvílích hrůzy přišly nejlepší dny mého života

Michaela (36): U stánku se mi ztratil šestiletý syn. Po chvílích hrůzy přišly nejlepší dny mého života
Zdroj: Freepik

Michaela zůstala po rozvodu jen se synem Pavlem, s nímž se v létě vypravila na dovolenou do Jizerských hor. Během jednoho z výletů zažila chvíle hrůzy, kdy se její jediný potomek zatoulal. V těžkých chvílích však mladá žena našla zachránce, který se nakonec stal i jejím manželem.

David Mareš
David Mareš 06. 07. 2023 17:00

Po komplikovaném rozvodu jsem si nového partnera nehledala a zůstala sama se synem Pavlem (6). Chlap mi sice scházel, ale na seznamování jsem zkrátka neměla čas. Pomohla mi nakonec náhoda. Se synem jsme celkem aktivní, máme rádi pohyb a výlety. Byl tehdy konec srpna a my vyrazili na poslední krátkou dovolenou. Sluníčka jsme si během léta užili dosyta, takže jsme se rozhodli projít se po horách. Vypravili jsme se do Jizerek do jednoho útulného penzionu, který měl veškeré zázemí a splňoval moje představy.

Syn se mi ztratil u stánku s občerstvením

Uvnitř se nacházel bazén, v areálu jsme zase mohli využívat dětské hřiště se skluzavkami a houpačkami, na kterých se Pavlík dostatečně vyřádil. Hlavně jsem se ale těšila na procházky na čerstvém vzduchu. Byl předposlední den pobytu a my vyrazili na závěrečný výlet po okolí. Šli jsme už docela dlouho a zmohla nás únava, takže jsme zastavili u stánku s občerstvením, kde byli také atrakce pro děti.

Pavel si hrál a já mu řekla, že si skočím na záchod. Když jsem se vrátila, ztuhla mi krev v žilách. Pavel totiž nikde! Hřiště zelo prázdnotou. Byla jsem vystrašená. Začala jsem zoufale běhat kolem stánku, ale po synovi ani památky. Vyptávala jsem se lidí, jestli ho neviděli, pokaždé jsem ale dostala zápornou odpověď.

Syna mi vedl vstříc cizí muž

Uběhlo asi půl hodiny, jenže Pavel prostě nikde. Natahovala jsem k pláči a sahala po mobilu, abych uvědomila policii. Klepaly se mi ruce, když vtom jsem v dálce zahlédla nějakého muže, který se blížil ke mně a za ruku vedl mého kluka. V tu chvíli mi spadl balvan ze srdce. Neskutečná úleva. To se nedá popsat.

Letěla jsem okamžitě k nim. Objala Pavla a děkovala tomu chlapíkovi, jenž sršel zářivými úsměvy. Už na první pohled sympaťák. Pohledný, vysoký, tmavovlasý… „Pavlík mi říkal, že se ztratil. Běžel po téhle cestě a přišel ubrečený za mnou,“ ukazoval mi týpek, který se představil jako Tomáš (39). Pavlík se přitom culil, evidentně si spolu padli do noty a skamarádili se.

Vrátili jsme se ke stánku a já Tomáše pozvala na pivo. Klábosili jsme spolu asi hodinu. Byl velmi vtipný, což mi imponovalo. Tvrdil, že je také rozvedený, děti nemá, ale hrozně by si je přál. Řekla jsem, že mu můžu někdy malého půjčit a oba jsme vybuchli smíchy.

Už rok jsme manželé

Rozloučili jsme se a vyměnili si telefonní čísla. Tomáš se ozval hned druhý den. Hodně jsme si psali, scházeli se a po pár měsících spolu začali randit. Dnes je tomu už skoro rok, co jsme manželé. Byť jsem nového chlapa nechtěla, teď rozhodně nelituji.

Tomáš se Pavlíkovi intenzivně věnuje. Navíc pracujeme na miminku. Snad se nám to povede. Oba po něm moc toužíme.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články