Milostný život v lockdownu: 7 žen otevřeně o tom, co se v jejich intimním soužití změnilo

Milostný život v lockdownu: 7 žen otevřeně o tom, co se v jejich intimním soužití změnilo
Zdroj: Pixabay.com

Uzavřený život v naší republice se promítl v každé domácnosti. Některé vztahy se prohloubily, na jiné to mělo opačný dopad. Sedm žen se nám svěřilo, jak se změnil jejich milostný život v lockdownu.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 03. 03. 2021 15:12

Probíhající lockdown je dalším obrovským náporem na psychiku lidí. Rok trvající boj s pandemií obrovsky dopadá především na střední generaci. "Na ni doléhá nutnost zabezpečení rodiny, musí vydělávat, a ono je to teď silně narušeno. Tím, že se hospodářská situace zhorší, nastupuje spousta nejistot a pochybností," uvedl již dříve pro Lifee.cz psychiatr Jan Cimický.

Situace od té doby je spíše ještě horší. Nejistoty a pochybnosti se tak projevují i v partnerském životě včetně nejintimnějších momentů. Jak jste na tom vy? Spíte s partnerem častěji, když je více doma? Nebo netrpělivě čekáte, až se situace vrátí do starých kolejí? Tyto ženy se nám svěřily, jestli je pro ně výhra být zavřené doma s partnerem, nebo naopak.

Tyto páry lockdown zpočátku stmelil

„První uzavření jsme s manželem nadšeně vítali. Vymýšleli jsme, jak se společně zabavit, večery jsme trávili pod peřinou,“ popisuje svoji zkušenost Simona (31, administrativní pracovnice). „Chovali jsme se jako zamilovaní puberťáci, ale dlouho nám to nevydrželo. Manžel začal být po jisté době nervózní a přepadla nás ponorka. Teď spolu třeba nespíme vůbec,“ dodává.

Podobně to má i Alena (26, úřednice). S přítelem Honzou bydlela teprve měsíc ve společné domácnosti, když přišel první lockdown. „Oba jsme pracovali z domova a nemohli si to vynachválit. Ráno jsme se milovali, to jsme dříve běžně nestíhali. Pak jsme se věnovali práci a v průběhu dne jsme si dopřávali rychlý sex,“ líčí Alena.

Ani u nich to ale nemělo dlouhého trvání: „Začalo nám to lézt na nervy. Teď s druhým lockdownem držím jazyk za zuby, abychom se nehádali. Spíme spolu minimálně.“

Těmto párům lockdown zničil milostný život

Najdou se bohužel i páry, na které to mělo negativní dopad od samého začátku. Eva (38, kuchařka) o tom ví své. „Nemůžu manžela ani cítit. My dva jsme typy, kteří potřebují být bez sebe, mít svůj program, nové zážitky, tohle nám ani trochu neprospívá. Nynější lockdown je hřebíčkem do naší manželské rakve,“ popisuje.

U Lenky (32, manažerka) je situace obdobná. „Kde mám brát chuť na milování, když musím pracovat z domova a do toho se starat o děti, učit se s nimi a ještě jim vařit? Večer přijde manžel milostivě domů a očekává, že se na něj vrhnu mezi dveřmi. To v žádném případě. Už ať to skončí,“ stěžuje si a dodává, že kdyby jí manžel alespoň trochu pomohl, uvolnila by se, ale bohužel se to neděje.

Těmto párům intimní život jen vzkvétá

Paní Veronika (34, účetní) s manželem prožívají druhé líbánky. „Svoji jsme dva roky a stále je mezi námi vášeň. Lockdown jsme uvítali, protože Jirka si pořád stěžoval, že se kvůli práci nevídáme. Teď je nám lépe než kdy jindy. Do firmy jezdím dvakrát v týdnu, jinak dělám z domova a manžel to má stejně," popisuje a dodává, že se pokusí home office dodržovat i po ukončení lockdownu.

Také milostný život Báry (27, prodavačka) jen vzkvétá. „Chtěli jsme s přítelem miminko, ale stále jsme se vymlouvali, že není čas. Teď jsme doma, máme rozdělené povinnosti a vím, že jsme připraveni. Spíme spolu skoro každý den.“

Sex po třech letech díky lockdownu

Milena (39, kadeřnice) se svěřila, že před pandemií koronaviru se s manželem chtěli rozvádět. „Rozvod byl na spadnutí. Marek mi vyčítal, že se soustředím jen na děti, mně se nelíbilo, že tráví čas víc s přáteli než s námi a naše manželství bylo v troskách,“ vysvětluje.

Pak ale dodává, co se s prvním lockdownem přihodilo: „Když nemohl chodit do posilovny nebo hospody, dali jsme si jednou večer skleničku spolu. Společně jsme kritizovali celou situaci, až se na mě Marek vrhnul a pomilovali jsme se. A to jsme spolu v podstatě tři roky nespali! Snad nám to vydrží.“

A jak jste na tom s vaším milostným životem v lockdownu vy? Napište nám na redakce@lifee.cz nebo do diskuze.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články