Miluše (53): Z nudy jsem byla nevěrná manželovi. Byla to zásadní chyba v mém životě

Miluše (53): Z nudy jsem byla nevěrná manželovi. Byla to zásadní chyba v mém životě
Zdroj: Freepik

Její dcery opustily rodné hnízdo a manžel se uzavřel do sebe. Miluše se však na pouhé přežívání cítila příliš mladá. Proto když jednoho dne potkala sympatického Ondru, skončila s ním v posteli. Teď svého přešlapu hořce lituje.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 02. 03. 2021 11:30

Když jsem si Václava (56) brala, věřila jsem, že je to na celý život. Nedávno jsme oslavili dvacet pět let manželství.

Manžel se uzavřel do sebe

Vašek byl moje první větší láska. Než jsme se vzali, chodili jsme spolu pět let. Byla jsem do něj šíleně zamilovaná a už jsem si malovala skvělou budoucnost. V první řadě jsme plánovali založit rodinu. To se nám podařilo, narodily se nám dcery Gabča a Mirka. Já jsem zůstala v domácnosti, zatímco Vašek vydělával.

Dokud bydlely holky u nás, měli jsme si s manželem pořád o čem povídat. Nikdy jsme se spolu nenudili. Neustále jsme jako rodina něco podnikali. Když se odstěhovala starší Gábina, upnula jsem se na Mirku. Bylo mi ale jasné, že i ona časem z rodného hnízda vyletí. Když se to stalo, připadala jsem si najednou velmi osamělá.

Přestala jsem se těšit domů. Vašek se uzavřel do sebe. Já jsem si chtěla povídat, ale to, co jsme si řekli za celý týden, bych spočítala na prstech jedné ruky. Dostala jsem se do šíleného stereotypu. Do práce, z práce, uvařit, uklidit, televize a spát. Náš vztah se řítil závratnou rychlostí do kopru.

Začala jsem se vídat s kolegou

Na jedné firemní akci jsem se zapovídala s kolegou z jiné sekce. Dlouho jsem nepotkala nikoho, s kým bych si tak rozuměla. Cítila jsem se jako znovuzrozená. Když mě Ondra druhý den pozval na kávu, neváhala jsem. V jeho přítomnosti jsem prostě ožívala.

Neměla jsem v plánu nějaké nekalosti. Na druhou stranu doma to stálo za starou belu. Vašek se jen nečinně válel u televize a já jsem chtěla ještě něco zažít. Proto jednou, když mě Ondra po procházce pozval k sobě domů, ani na minutu jsem neváhala. Nejsem mladé tele, takže jsem věděla, co takové pozvání znamená. Ano, pomilovali jsme se.

Výčitky svědomí se dostavily už za pár dní. Když jsem přišla domů z práce, pohled na mého manžela mě probral. Seděl sám u televize s pivem v ruce. Možná právě moje nevěra ve mně probudila pocit, že musím naše manželství zachránit. Slíbila jsem sama sobě, že už se s Ondrou vídat nebudu. Zaměřila jsem se na Vaška.

Ztratila jsem všechno, co jsem měla

Na víkendy jsem začala plánovat výlety. Místo televize jsem připravila naše oblíbené člověče, nezlob se. Chvíli trvalo, než se to mezi námi zlepšilo. Vašek se mi přiznal, proč se poslední měsíce tak uzavřel. Stále se smiřoval s tím, že se jeho holčičky odstěhovaly. Potřeboval jen více času na to, aby se zase naučil žít. Je pravdou, že má s dcerami úžasný vztah.

O to víc mě sžíralo, co jsem provedla. Bylo jasné, že se to nesmí nikdy dozvědět. Když už jsem na to i já zapomněla, vše se provalilo. Manželovi zavolal jeho kamarád, který se zná s Ondrou. Ten mu totiž vyžvanil, s kým se vyspal. Manžel se mě zeptal: „Je to pravda, že jsi mě podvedla?“ Neměla jsem sílu lhát. Stejně by to poznal.

Snažila jsem se mu vysvětlit, proč jsem to udělala. Bohužel pro to neměl pochopení. Nyní jsme v rozvodovém řízení. Dcery se mnou nemluví, manžela jsem nadobro ztratila. Jedna bezvýznamná nevěra mě stála všechno, co mám.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články