Monika (27): Přítel se se mnou rozchází kvůli každé hlouposti. Vždy ho musím odprosit a omluvit se

Monika (27): Přítel se se mnou rozchází kvůli každé hlouposti. Vždy ho musím odprosit a omluvit se
Zdroj: Freepik

Monika chodí s Radimem už tři roky. Za tu dobu se stihli rozejít hned několikrát. Radimovi totiž stačí málo a už si balí kufry. Monika musí vždycky přijít a prosit, aby se k ní vrátil.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 31. 03. 2023 10:00

Můj přítel Radim (29) si se mnou dělá, co chce. A já to nedokážu zastavit. Během těch tří let, co jsme spolu, jsme se rozešli snad stokrát. Většinou kvůli nějaké prkotině. Urazí se, sbalí si věci a na pár dní odejde. Já trpím a slibuji si, že už ho zpět nevezmu. Sotva mi zaklepe na dveře, už se mu vrhám kolem krku. Zjistila jsem, že mě takový vztah unavuje.

Přítel nade mnou získal nadvládu

První rozchod se odehrál už po půl roce našeho vztahu. Radima strašně naštvalo, že jsem se místo smluveného času, tedy o půlnoci, vrátila až ve dvě ráno. Čekal na mě před domem celý nasupený. Udělal z toho obří problém a ráno se se mnou rozešel. „Tohle trpět nebudu. Když nevíš, v kolik se má člověk vrátit domů, tak si buď sama," pronesl dramaticky a prásknul dveřmi.

Tehdy jsem brečela snad tři dny v kuse. Pořád jsem mu volala, psala omluvné zprávy a prosila, aby se ke mně vrátil. To nakonec udělal. Musela jsem se ale dlouze omlouvat a slibovat, že už se to nestane. Nakonec se vrátil a já byla štěstím bez sebe. Nenapadlo mě, že jsem nic tak hrozného neudělala a on neměl důvod mě hned opouštět.

Zde se zrodila jeho nadvláda. Tímto rozchodem to totiž neskončilo. Naopak. Rozjelo se kolečko opakovaných rozchodů, nadávek a mého prosení, aby se vrátil. Nevím, jak to dělal, ale vždycky jsem uznala, že hádka vznikla kvůli mně a omlouvala se.

Po každém rozchodu ho odprosím

Když máme dobré dny, je nám spolu skvěle. Nasmějeme se a chodíme hodně mezi lidi. Radim třeba velmi rád hraje bowling. Patří do týmu, který pořádá pravidelné turnaje. Vždycky se sejde tlupa lidí a nás čeká zábavný večer. I během jednoho takového večera jsme se rozešli. Podle Radima jsem se příliš dlouho vybavovala s kamarádem Pepou.

Důvod byl prostý. Oba jsme fanoušci jedné online strategické hry a prostě jsme se o ní zakecali. Radim za tím viděl něco víc a nařkl mě z flirtu. Přede všema mi ztropil žárlivou scénu. Všichni jen koukali a málokdo chápal, proč se omlouvám zrovna já. I za to jsem musela Radima odprosit. Mám skoro pocit, že se vyloženě vyžívá v tom, že mě zdeptá a psychicky rozloží. A pak si vychutnává, jak prosím o odpuštění.

Za ty tři roky, co jsme spolu, už ani nespočítám, kolikrát jsme se zcela zbytečně rozešli. Radimovi stačí vážně málo - pozdní příchod domů, rozhovory s muži, špatně uvařená večeře nebo příliš dlouhý hovor s kamarádkou. Mám pocit, že mi snad musí řídit dny, týdny a vlastně celý můj život.

Jsem z našeho vztahu vyčerpaná

Před rokem a půl jsme spolu začali bydlet. Takhle o mně získal ještě větší přehled. Hádky a rozchody jsou snad už pravidlem. Nevynechá jedinou příležitost zdeptat mě, následně se se mnou rozejít a čekat, že přilezu. Minulý měsíc jsem se zase měla omlouvat a prosit o milost. V jednu chvíli jsem si ale řekla, že to nemám zapotřebí a neodprosila ho.

Byli jsme bez sebe 14 dní. Měla jsem pocit, že to nedám. Radim mi chyběl a já mu nakonec stejně zavolala a prosila ho, aby se ke mně vrátil. Jsem v pasti. Být s ním je sice těžké, ale bez něj je to ještě těžší. Jenže cítím, že jsem z našeho vztahu vyčerpaná. Nejsme si rovni a on je ten, kdo mě ovládá. Musím to zastavit, ale nevím jak. Bojím se být bez něj.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články