Pavla (33): Moje kamarádka nemá vlastní názor ani vkus, ve všem mě kopíruje. Musela jsem rázně zakročit

Pavla (33): Moje kamarádka nemá vlastní názor ani vkus, ve všem mě kopíruje. Musela jsem rázně zakročit
Zdroj: Unsplash

Pavla je otrávená z chování své kamarádky Sandry, která ji ve všem napodobuje. Kupuje si stejný parfém, nechala si udělat podobný účes a dokonce má totožné koníčky. Došlo to až tak daleko, že dokonce vyjela po Pavlině novém přítelovi!

Michaela Hájková
Michaela Hájková 12. 04. 2023 10:00

Sandra (30) je moje kamarádka ze školy. Nedávno jsem ji po letech potkala v práci. Nalepila se na mě a dělá všechno co já. Začíná mi to být nepříjemné, dokonce už skoro vypadáme stejně. A navíc si dělala zálusk na mého nového přítele...

Kamarádku jsem v práci vzala pod svá křídla, byla to chyba

Když se Sandra objevila u nás v práci, měla jsem radost. Znala jsem ji ze školy a tehdy jsme se celkem kamarádily. Zaučila jsem ji, brala na obědy a vídaly jsme se i po práci. Pořád mi něco chválila a ptala se, kde jsem to koupila. To občas dělá asi každý, nebylo mi to divné. Pak ale přišla do práce ve stejném svetru a voněla stejným parfémem.

Nevadí ti to, viď?“ ptala se infantilním hlasem. Já jen mávla rukou. Nechtěla jsem ji ranit, ale měla jsem to rozhodně utnout už v počátku. Ta holka totiž pokračovala dál. Půjčovala si ode mě knihy, hudbu i filmy. Nevadilo jí zajít si k mému kadeřníkovi a nechat si udělat stejný sestřih. Asi budu znít sama jako blázen, ale opakovala i moje názory. Jsem si jistá, že mě občas citovala.

V práci si toho začínali všímat i ostatní a říkali nám „dvojčata“. Neuvěřitelně mě to štvalo. Snažila jsem se Sandře vyhýbat, ale bylo to těžké, protože ta pijavice už byla řádně přisátá. V té době jsem se viděla s další bývalou spolužačkou Lenkou (33) a přišla řeč i na Sandru.

Vždycky jen kopírovala ostatní

A ty si nepamatuješ, na Sandru a Simonu? Tehdy byly nerozlučnou dvojkou. Jako by si z oka vypadly, šly i na stejnou vysokou školu. Ale Simona pak odjela do Anglie na brigádu,“ vyprávěla mi kamarádka Lenka. „Je dost možný, že před Sandrou prostě utekla...“ dodala.

Sandře jsem se systematicky vyhýbala a schválně jsem změnila barvu vlasů a koupila si jinou voňavku. Zatímco mi vyprávěla, že už taky chodí na břišní tance a italštinu, nechávala jsem si soukromí pro sebe. Po pár měsících jsem zjistila, že se snaží získat v práci moje místo. V tu chvíli už jsem se té bláznivky začínala trochu bát. Musela jsem si promluvit s nadřízenou a ujistit se, že se mnou počítá.

Vrcholem bylo, když mě jednou přišel vyzvednout můj nový přítel. Našla jsem ho na recepci v živém hovoru se Sandrou. Mrkala řasami jako panenka a smála se na celé kolo.

Vůbec nic jí nedochází

Je mi jí líto, nemá vlastní vkus ani zájmy. Musí jen kopírovat ostatní a to ji zřejmě naplňuje. Ať si klidně kupuje stejné věci a opakuje názory. Svou identitu, kariéru a vztah si ale krást nenechám. Rázně jsem se od Sandry odstřihla.

Zdá se ale, že nic nepochopila. Musí mít hroší kůži, pořád se na mě usmívá a dělá, že se nic nestalo. Nedávno nastoupila do práce jedna mladá brigádnice a Sandra ji hned pozvala na oběd. Už teď vím, jaké oblečení bude mít Sandra za měsíc na sobě. Našla si novou oběť...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články