Pavla (35): Kolegyně mi závidí povýšení. Vyhrožuje, že prozradí můj dávný románek

Pavla (35): Kolegyně mi závidí povýšení. Vyhrožuje, že prozradí můj dávný románek
Zdroj: Unsplash

Když se Pavla dočkala vytouženého povýšení, objevil se nečekaný problém. Její kolegyně Markéta čekala, že tu pozici získá ona. Nyní dělá Pavle problémy a dokonce chce prásknout, že měla milence.

Jana Jánská
Jana Jánská 06. 08. 2023 10:00

Ve firmě jsem již přes deset let, ale pořád na stejné pozici. Když mi oznámili povýšení, byla jsem štěstím bez sebe. S manželem jsme to oslavili v hezké restauraci a cítila jsem, že můj život dostal nový impulz. Moje radost ale netrvala dlouho...

Kolegyně mě začala nenávidět

Brzy jsem si všimla, že jedna z mých kolegyň se mi začala vyhýbat. Nechápala jsem to, protože Markétu (40) považuji za svou dobrou kamarádku. Když jsem nastoupila do zaměstnání, ona se mě ujala a naučila mě všechno. Jsme si natolik blízké, že o sobě víme i různé věci ze soukromí.

Když si mě nevšímala celý týden, zašla jsem za ní a přímo se zeptala, co se děje. „Ty se vážně ptáš, co se děje, holčičko?" řekla naštvaně. „Jsem ve firmě o dost déle než ty. To místo mělo být moje," dodala. Netušila jsem, že má takové ambice, nikdy se o tom nezmínila.

Markéto, promiň, nedošlo mi, že jsi chtěla to místo. Mrzí mě to..." snažila jsem se ji utěšit, ale nezabralo to. Pak do kanceláře vešla další kolegyně a Markéta se vrátila ke svému stolu. Už si mě víc nevšímala.

Kolegyně chce prozradit moje tajemství

Snažila jsem se s Markétou ještě několikrát promluvit, ale vždy mě ignorovala. Pak se asi něco změnilo. Když jsme se náhodou potkaly na chodbě, měla na tváři úsměv, který rozhodně nepůsobil mile. Začala jsem být nervózní. Co když chystá nějakou špatnost? Nešlo mi to do hlavy, Markéta přeci nikdy taková nebyla.

Počkala jsem, až bude v kanceláři sama, a znovu za ní zašla. „Markéto, pořád se na mě zlobíš? Já přeci nemůžu za to, že mě povýšili. A..." začala jsem se omlouvat, ale nenechala mě domluvit. V očích se jí objevilo něco špatného. A pak řekla větu, která mě zasáhla na citlivém místě.

Prásknu, že máš milence..." pronesla s tím podivným úsměvem. Čekala bych asi cokoliv, ale ne toto. Markéta jako jediná ví, že jsem se před rokem dvakrát vyspala s kolegou z jiného oddělení. Rychle mi došlo, že to byla chyba. A když jsem si o tom potřebovala s někým promluvit, zašla jsem za Markétou, kterou jsem považovala za kamarádku...

Dohnala mě minulost

Sklesle jsem usedla na židli a koukala do země. Když jsem se podívala na Markétu, na tváři měla ten svůj nepříjemný úsměv. „Prosím, nedělej to. Tím se všechno jen pokazí..." pronesla jsem tiše a měla na krajíčku. Ona ale nevypadala, že by si dala říct.

Od té doby čekám, kdy to přijde. Kdy Markéta prozradí, že jsem byla nevěrná. Je to hrozná situace. Můj svět se začal hroutit a já jsem se ocitla v pasti. Asi by to neohrozilo moje povýšení, ale manželství určitě. Vůbec nevím, jak se v takové situaci zachovat. Měla bych se doma přiznat sama?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články