Karin (52): Kolegyně od začátku věděly, že syn je gay. Přesto vypustily z úst větu, která mě hluboce ranila

Karin (52): Kolegyně od začátku věděly, že syn je gay. Přesto vypustily z úst větu, která mě hluboce ranila
Zdroj: Freepik

Netaktnost u lidí je celkem častá. Málokdo umí být milý a citlivý zároveň. Karin je zvyklá skoro na všechno, avšak to, co jí nedávno řekly kolegyně k sexuální orientaci jejího syna, ji hodně pobouřilo.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 08. 07. 2023 07:00

Chápu, že lidé v mém věku nejsou tak otevření různým sexuálním orientacím jako mladí. Avšak jejich ignorance neznamená, že se k ostatním mohou chovat hrubě na základě toho, že se někomu líbí stejné pohlaví. Od kolegyň bych takové jednání určitě nečekala.

Když syn přišel s tím, že je gay, podpořila jsem ho

Když mi syn Adam (28) řekl, že je gay, byla jsem překvapená. Je to tak pět let, co vyšel s pravdou ven. Nečekala jsem to, protože do té doby měl přítelkyně. Nicméně jsem se ho snažila podpořit, vím, že to muselo být těžké to přiznat a chtěla jsem mu co nejvíc ulevit.

Především proto, že můj manžel – Adamův otec - to nevzal úplně nejlépe, chvíli trvalo, než se ti dva dali znovu dohromady. Já proto chtěla být pro Adama oporou, doufala jsem, že pochopí, že za mnou může s čímkoliv přijít a já ho bez odsuzování vyslechnu.

Kolegyně mi vždy byly oporou

Bylo to pro celou naši rodinu nelehké období, proto jsem se se vším svěřovala kolegyním v práci. Vypadalo to, že náš problém chápou, byly soucitné a vždy přišly s dobrou radou, jak Adama a mého manžela sblížit. Považovala jsem je za dobré kamarádky a tím, že mi pomohly zvládnout toto nelehké období, jsem si je ještě víc oblíbila.

Proto nechápu, jak mohly vypustit z úst to, co mi nedávno řekly. Bylo to od nich necitlivé a hrubé. Začalo to tím, když nám jedna z nich oznámila, že bude babičkou. „Jsem tak nadšená. Už se moc těším, až budu chodit na procházky s kočárkem,“ řekla nám. Pak si asi hodinu povídaly o tom, jak moc si užijí roli babiček.

Jejich poznámka mě zaskočila

Vtom se jedna na mě otočila a spustila: „A co ty? Myslíš, že se taky někdy dočkáš vnoučat? Třeba si to Adam rozmyslí a najde si nakonec přítelkyni.“  Dost mě tím urazila. Konečně jsme se jako rodina dali dohromady a ona řekne něco takového? Nechápu, jestli to mělo být vtipné, ale já si to vzala dost osobně.

Nikdy jsem neuvažovala nad tím, že nebudu babičkou. Celkově mě ta poznámka hodně zasáhla. To, že je Adam gay, přece neznamená, že by nemohl být otcem. Teď existují různé způsoby, jak mít dítě – třeba náhradní matka. Nechci ale předbíhat, jen mě netaktnost kolegyně opravdu překvapila.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články