Petr (42): Provedl jsem pár pitomostí, teď musím doma sekat latinu. Nevím, jak dlouho vydržím dělat ze sebe blázna

Petr (42): Provedl jsem pár pitomostí, teď musím doma sekat latinu. Nevím, jak dlouho vydržím dělat ze sebe blázna
Zdroj: Unsplash

Petr přiznává, že svojí ženě ublížil. Snaží se to odčinit. A tak dělá vše, co jí na očích vidí. Už ho to ale přestává bavit a přemýšlí nad tím, kdy bude mít zase svůj klid.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 17. 04. 2023 10:00

Když mi Jiřina (41) přišla na nevěru, hned jsem si sypal popel na hlavu a prosil o odpuštění. Neměl jsem v úmyslu utíkat od rodiny. Od té doby dělám vše, co se mi řekne. Chodím dokonce na salsu, přestože si připadám jako kašpar.

Chvilky povyražení mi za tu krizi doma rozhodně nestály

Jakmile Jiřina zjistila, že jsem ji párkrát podvedl, byl pochopitelně oheň na střeše. Pláč střídalo nadávání a balení kufrů. A to vše trvalo dobré dva týdny. Když jsem si uvědomil, co mě stálo těch pár momentů potěšení, kroutil jsem hlavou.

Jiřinu jsem zapřísahal, aby mi odpustila. Nechtěl jsem se stěhovat, přijít o rodinu, svoji ženu a všechno, co jsme spolu zažili. Začal jsem sekat latinu. Pomáhal jsem v domácnosti, vymýšlel společnou dovolenou a plnil Jiřině každé přání.

A tak se stalo, že jsem se ocitl na lekcích salsy, i když nenávidím tanec. Co bych neudělal pro ženu, které jsem nedávno zlomil srdce? Když jsem nás pozoroval v zrcadle během tancování, připadal jsem si neskonale směšný.

Už mě nebaví skákat, jak manželka píská

Uběhlo půl roku a už chodíme na kurz salsy pro pokročilé. Jelikož se páry během lekce střídají, moje žena tančí s úplně cizími muži. Říkám si, k čemu jí tam vlastně jsem... A kdy tohle všechno skončí? Co když to neskončí nikdy?

Nedávno jsem si o tom chtěl s Jiřinou promluvit. Rozplakala se, prý ji ta zrada stále bolí. Druhý den nás objednala na tantrický víkend. A já neřekl ani slovo, jen se děsím, co mě zase čeká, abych odčinil své hříchy.

Práci na domě mám od ženy rozepsanou na každý víkend měsíce dopředu. A dozvěděl jsem se, že letos bereme na dovolenou tchyni. Začínám se ptát, jestli Jiřina nevyužila situace ve svůj prospěch, aby se mnou mohla krásně manipulovat.

Vyslechl jsem její rozhovor s kamarádkou

Má intuice byla správná, Jiřina moc dobře ví, že mě má v hrsti. Jednou večer jsem se vracel z nákupu a slyšel, jak telefonuje na terase. „Tak on nás tam Petr hodí, to není problém. Poslouchá mě teď na slovo, vždyť víš. Já ho ještě zapřáhnu, aby si to příště pořádně rozmyslel,“ smála se potichu.

Nic jsem jí neřekl, protože má částečně pravdu. Ale chci se nějakým způsobem vysvobodit z toho začarovaného kruhu...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články