Petra (35): Požádala jsem sousedku, aby nám hlídala dům. Po návratu jsem se nestačila divit

Petra (35): Požádala jsem sousedku, aby nám hlídala dům. Po návratu jsem se nestačila divit
Zdroj: Freepik.com

Petra odjela s rodinou na dovolenou a pro jistotu požádala sousedku, jestli by jim po dobu jejich nepřítomnosti nepohlídala dům. Jenže pak se musela z dovolené neplánovaně vrátit. Čekalo tam na ni překvapení. Jak moc bylo, či nebylo příjemné, zjistíte v následujícím příspěvku.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 28. 08. 2020 11:00

S Vaškem jsme se rozhodli, že pojedeme na čtrnáct dní na dovolenou. Když jsme takto jeli naposledy, po návratu jsme zjistili, že nám během nepřítomnosti vypadl jistič, vytekla lednice i s mrazákem a poničila podlahu. Tak jsme raději dali sousedce Lence klíče a požádali ji, aby nám dům čas od času zkontrolovala.

Nečekaná návštěva

První tři dny nám na dovolené svítilo slunce, takže jsme se jen koupali. Jenže pak se počasí několikrát změnilo a skoro čtyři dny jen pršelo. Bydleli jsme v chatičkách, ale i tak začínalo být všechno oblečení dost vlhké, navíc ho nebylo kde sušit. Napadlo mě, že se na otočku stavím doma, jen vezmu dětem čisté a teplé oblečení. Nebylo to moc daleko, cesta tam i zpět mi zabrala dvě hodiny. Vašek byl pro, takže zůstal s dětmi a já odjela. Když jsem přijela k domu, něco bylo jinak, měli jsme zatažené rolety, které nechávám běžně vytažené. Vešla jsem do domu a chtělo se mi brečet.

Pelech neřesti

Po domě byl neskutečný nepořádek. Obaly od jídla, rozpité láhve od vína a piva, takže to tam i značně zapáchalo. Když jsem procházela dům a zjišťovala situaci, v naší ložnici jsem našla sousedku Lenku, jak tam spí s nějakým mužem. Lekla se mě, jako kdyby viděla ducha. Evidentně nepočítala s variantou, že se tam nečekaně objevím. Začala koktat, že mi to vysvětlí, ale byla ještě pěkně pod parou.

Přišlo mi naprosto nechutné, že se cizí chlap válí v naší posteli. Okamžitě jsem ho vzbudila, shodila jsem ho z postele a následně vystrkala z baráku. Nad Lenkou jsem stála, dokud neuklidila ten nepořádek, a stále jsem čekala, jak mi to objasní. Sama nevěděla, co mi má vlastně říct. Zkrátka náš dům využila k pelešení s milencem. Já bych se na jejím místě propadla hanbou, ale ona se tvářila spíš dotčeně.

Když to uklidila, rozloučila jsem se slovy, že by se měla nad sebou zamyslet. Musela jsem to zavolat Vaškovi a ten mi řekl, že zavolá známému, aby nám raději vyměnil zámek, protože se jí nedá věřit.

Takže můžu poděkovat tomu, že pršelo a já byla nucena jet domů. Jedině tak jsem zjistila, co se děje v našem domě, když tam nejsme.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články