Radka (30): Mám doma potížistu a rváče. Je to nesnesitelné, nemůžu s ním nikam jít

Radka (30): Mám doma potížistu a rváče. Je to nesnesitelné, nemůžu s ním nikam jít

Radky přítel Mirek pro ránu nejde daleko. Nejdřív ho hájila a myslela si, že byl v právu, ale postupně jí došlo, že ho to baví a nepříjemné situace schválně vyvolává. Dá se s takovým člověkem žít?

Tereza Procházková
Tereza Procházková 25. 11. 2020 10:00

Když jsem potkala Mirka, byla jsem okouzlena tím, jak je romantický. Každý týden mi nosil květiny, rád se se mnou mazlil a nejednou mu ukápla slza u filmu.

Dvě povahy

Jenže pak jsem poznala i druhou stránku jeho osobnosti. Ze začátku to bylo hlavně v hospodě, kde se často špičkoval s ostatními chlapy. Říkala jsem mu, ať se s nimi nebaví, že to je jen ztráta času, ale vždycky to dopadlo tak, že ho ten druhý nakonec sprostě urazil a Mirek se neudržel a jednu mu vrazil.

Jak kdyby se přestal ovládat

Z první bitky jsem měla smíšené pocity, měla jsem o něj strach, ale zároveň jsem si říkala, jak je silný, a ten večer mi imponovalo, že byl takový drsňák. Jenže když se to dělo každý víkend, zprotivilo se mi to. Míra mi sliboval, že se nenechá vytočit, ale stejně se s někým pohádal a alespoň do něj strkal a provokoval ho.

Myslela jsem si, že na něj má špatný vliv hospoda a celkově to prostředí, tak jsem ho jednou v pátek vytáhla do kina. Byla to hrůza. Seřval jednoho pána jen proto, že podle něj hlasitě jedl popcorn. Brzdila jsem ho a prosila, aby ostatní nerušil, ale už se zvedal směrem k němu se slovy: „Chceš to vysvětlit jinak?“ Hanbou jsem se málem propadla. Bohužel takové chování časem předváděl i v restauraci, na výletech nebo v obchodě. Doma se ale choval hezky, byl na mě vždycky hodný.

Vypadalo to, že se změní

Loni jsme se strašně pohádali na Silvestra, protože už jsem z jeho chování byla vyčerpaná. Řekla jsem mu, že to nebudu déle snášet a chci se rozejít. Míra brečel na zemi a prosil mě, abych mu dala šanci, a já si říkala, že v něm je pořád ta romantická duše, tak jsem neodešla. Pár měsíců to bylo všechno dobré a já v květnu zjistila, že jsem těhotná.

Šli jsme spolu k doktorovi a scény začaly nanovo. Míra byl sprostý na jednoho pána, který tam čekal se ženou, posléze si dovoloval i na doktora. Všichni na mě koukali, jako bych byla týraná žena, přitom na mě si nikdy nic nedovolil. Nechci s ním chodit ani do obchodu, protože si pokaždé někoho najde a začne na něj útočit kvůli roušce nebo rozestupům.

Minule držel lahev vína a vyhrožoval staršímu pánovi, že ho praští, jestli ho dál bude ohrožovat koronavirem. Musela jsem utéct pryč. Doma se vždy uklidní a normálně se baví, ale jinde je to peklo. Ke konci roku mám termín porodu a děsím se, jestli tam bude dělat scény.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články