Samuel (56): K mladé milence jsem přišel úplnou náhodou. Jsem zvědavý, kdy ji přestanu bavit

Samuel (56): K mladé milence jsem přišel úplnou náhodou. Jsem zvědavý, kdy ji přestanu bavit
Zdroj: Freepik

Samuel rád fotí a kdysi se mu povedlo udělat několik slušných záběrů, díky kterým ho lidé poznávají dodnes. Nikdy by ho nenapadlo, že mu minulost vžene do náruče mladou dívku.

Jana Jánská
Jana Jánská 06. 06. 2023 13:00

Najít si v mém věku jako milenku dvacetiletou holku není jednoduché. Ale nějak se to vyvrbilo. Nechlubil jsem se ani kamarádům, protože se to zkrátka nedělá. A možná by mi taky už nevěřili...

Potkal jsem báječnou mladu holku

Před několika měsíci mě pozvali konferenci o umělecké fotografii. Měl jsem tam krátkou přednášku a také výstavu několika svých starých fotek. Mezi návštěvníky byla i Táňa (20), mladá fotografka, která položila pár dotazů a její zájem mě mile překvapil. Po skončení přednášky jsme se náhodou potkali u stolku s rozlévaným vínem. Vykládala mi o svých ambicích a snech. Poslouchal jsem ji jenom na půl ucha. Padla mi totiž do oka a nedokázal jsem z ní spustit oči. Je mladá, plná energie a v očích má neuvěřitelnou jiskru.

Zajímavé bylo, že čím méně jsem toho říkal, tím víc se rozohňovala. Hrál jsem si na tajemného a ona mi na to skočila. Po druhé nebo třetí sklence byla naše "debata" docela neformální, tu a tam mě držela za ruku. Dívala se mi do očí a občas jakoby nevěřícně kroutila hlavou.

Pak jsme skončili v nějaké zapadlé vinárně a ona pokračovala ve svém monologu. Viděl jsem na ní, že už má trochu upito. Rozpustila si vlasy, hrála si s nimi a působila rozkošně. Chvíli jsem přemýšlel nad tím, co s ní dál. Pak ale zvítězil rozum. Sehnal jsem taxík, zavezl ji na podnájem a šel domů. Bylo jen deset hodin, ale moje manželka už spala.

Našel jsem si mladou milenku

V následujících dnech jsem přemýšlel nad tím, jestli se mám té holce ozvat. Ale vůbec jsem nevěděl, co bych jí řekl. Navíc jsem se bál, že už ji nemám čím zaujmout. Těch několik zajímavých fotografií jsem pořídil příliš dávno na to, abych na to dnes dokázal navázat. Nezmínil jsem se jí o tom, že fotím svatby, rodiny a malá děcka...

Asi po týdnu jsem její číslo vymazal. Jenže pak mi z neznámého čísla dorazila fotografie. Nebyla špatná, bylo v ní cosi dynamického. Ale já už jsem na východy slunce trochu alergický. „Jde mi focení lépe než mluvení?" napsala k tomu Táňa. „Můžu vám odpovědět u kafe?" zkusil jsem výstřel do prázdna. Poslala mi selfie, na které mrkla. Asi to měl být souhlas, snad tu mladou generaci chápu správně.

Její fotku jsem cestou do kavárny nechal vytisknout na rozměr plakátu. Sice trošku vynikly nedostatky, ale chtěl jsem jí vyrazit dech. A opravdu se to povedlo. Koukala se u stydnoucího kafe na tu fotku a já se bavil tím, jak ji to ohromilo. To odpoledne udělala také ona něco pro mě. Pozvala mě do postele.

Díky mladé milence jsem ožil

Její nadšení pro fotografii a ložnicové hrátky, to všechno mi vlilo krev do žil. Dokonce jsem uvažoval nad tím, že bych znovu začal fotit i něco ambicióznějšího.

Předpokládám, že dříve nebo později tento můj osvobozující únik z šedi každodenního života skončí. Buď zjistí, že jí po umělecké stránce nemám co nabídnout, nebo se v posteli vrátí k někomu mladšímu. Ale do té doby si chci plnými doušky užívat vše, co mi její živelné mládí nabízí.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Zpěvák Radek Banga o bolestném dětství: S manželkou Veronikou prozradili, zda budou mít vůbec děti

Zpěvák Radek Banga o bolestném dětství: S manželkou Veronikou prozradili, zda budou mít vůbec děti

Související články

Další články