Sandra (46): Přítel mi umožnil zanechat práce a jen si užívat. Bohužel to nebylo šťastné rozhodnutí

Sandra (46): Přítel mi umožnil zanechat práce a jen si užívat. Bohužel to nebylo šťastné rozhodnutí

Sandra si po rozvodu našla muže, který se liší od většiny ostatních. Dopřává jí luxus a peníze. A to v takové míře, že už nemusí chodit ani do práce. Ona se však necítí šťastná. Má příliš mnoho volného času, se kterým neví, co si počít.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 04. 09. 2022 07:00

Mám za sebou osmileté manželství, které skončilo rozvodem. Ani tak jsem na lásku nezanevřela a znovu se zamilovala. Můj současný přítel Oskar (48) není jako většina mužů. Je to vlivný a bohatý člověk. Umožnil mi, abych přestala chodit do práce a jen si užívala. Jenže mě to brzy přestalo bavit. Ráda bych se vrátila do zaměstnaní, přítel o tom ale nechce ani slyšet.

Poznala jsem bohatého muže

Na roky s bývalým manželem Vlastou vzpomínám ráda. Byl to rodinný chlap, se kterým jsem se cítila dobře. Máme spolu syna Jakuba (13), kterého máme ve střídavé péči. Nejraději vzpomínám na to, jak jsem se mohla o kluky starat. Byla jsem typickou ženou v domácnosti. Nevadilo mi uklízet, prát ani vařit.

Naopak. Všechny ty domácí povinnosti, na které ženy často nadávají, mě bavily. Nebylo nad to, když si Vlasta chrochtal nad mojí svíčkovou a chválil mě do nebes. Až dnes vím, že právě péče o rodinu mě naplňovala. Škoda, že to Vlasta pokazil a začal mě podvádět. I když dostal šanci to napravit, znovu ulétl. Nezbylo mi tedy, než se rozvést.

Na lásku jako takovou jsem ale věřila dál. A vyplatilo se. Po pár letech samoty jsem poznala Oskara. Je pravdou, že bych ho sama nikdy neoslovila. Už na první pohled bylo jasné, že pochází z jiné sociální skupiny než já. Draze oblečený a ověšený zlatem. Byl to on, kdo mě v kavárně pozval na rande. Byl ke mně velmi pozorný a velkorysý.

Zahrnuje mě luxusem, o kterém se mi ani nezdálo

Když mi dal první drahý šperk, nechtěla jsem ho přijmout. ,,To nic není. Jen si ho vezmi,“ pobízel mě. ,,Už mi ale nic takového nekupuj. To muselo stát majlant,“ děkovala jsem. Jenže to byl teprve začátek. Když viděl můj šatník, rozhodl se, že je třeba ho změnit. Nakoupil mi nespočet nových drahých šatů.

Trvalo mi, než jsem se to naučila nosit. Po čase jsem byla donucena změnit i účes a líčení. Oskar mě ujišťoval, že to dělá jenom proto, že si to zkrátka zasloužím. A tak jsem začala brát a užívat si ten luxus, který se mi sám nabízel. Do práce jsem jezdila jako hotová královna. Kolegové se nestačili divit, jak moc jsem se změnila.

A jednoho dne přišla změna i s mojí s prací. Oskar usoudil, že bych do ní neměla chodit. ,,Mám dost peněz pro oba. Už tam nemusíš chodit. Už si můžeš jenom užívat,“ prohlásil a já naivně souhlasila. A teď po roce svého rozhodnutí lituji. Mám tolik volného času, že nevím, co s ním. Většina mých kamarádek do práce chodí, a tak na mě nikdo nemá čas.

To nicnedělání mě zničí

Salony krásy, masáže a obchůdky jsem obrážela první měsíc. Pak mě to přestalo bavit. Tak jsem se snažila realizovat doma. Jenže Oskar najal hospodyňku, takže už nesmím ani vařit nebo uklízet. Celé dny sedím doma a přemýšlím, do čeho píchnu. Záchranou mi je Jakub. Když ho mám mít u sebe, snažíme se podnikat všechno možné.

Ten je z toho, jak žiji, jako u vytržení. Já ale nejsem šťastná. Mám Oskara ráda a nechci od něj odejít. Jen potřebuji vytvářet nějaké hodnoty a cítit se potřebná a užitečná. Chci se vrátit do práce, ale on s tím nesouhlasí. Nechápe, že mi to nicnedělání leze na mozek. Jestli nezačnu něco dělat, zešílím.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články