Sára (47): Smrt bývalého manžela mi vzala chuť do života. Pak mi přišel říct, že mě pořád miluje

Sára (47): Smrt bývalého manžela mi vzala chuť do života. Pak mi přišel říct, že mě pořád miluje
Zdroj: Freepik

Sára se s Karlem rozvedla po dvaceti letech manželství. Konec byl přátelský. A možná až příliš. Oba záhy zjistili, že se pořád milují a plánovali nový začátek. Karel ale náhle zemřel na dovolené. Nic z toho, co si slíbili, už se nestane. Jeho láska ale byla tak silná, že i po smrti přišel Sáře říct, jak moc ji miluje.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 19. 08. 2022 15:00

S exmanželem jsme shodli na tom, že rozvod byl chyba. My dva jsme pro sebe byli stvoření. Zjistili jsme to až v době, kdy jsme oba vstoupili do dalších manželství. Poté můj exmanžel náhle zemřel. To, že mě pořád miluje, mi přišel říct i po své smrti.

Rozvod byl chyba

Víc jak dvacetileté manželství se nedá jen tak zapomenout. Přesto že jsme byli s Karlem tak dlouho, rozvedli jsme se. Měli jsme pocit, že už si jako lidé nerozumíme. Náš rozvod probíhal v klidu. Na všem jsme se dohodli. Popřáli jsme si hodně štěstí do dalších let.

Já jsem se po roce a půl znovu provdala. Stačil mi další rok na to, abych zjistila, že Karla pořád miluji a rozvod byl unáhlený. I on se znovu oženil. Vzal si ženu, kterou jsem velmi dobře znala. Občas jsme se s Karlem sešli. Já jsem z každého setkání měla čím dál tím silnější pocit, že se k sobě musíme vrátit. Když se mi Karel přiznal k tomu samému, byla jsem šťastná.

Najednou jsem zapomněla na naše časté neshody. Karel byl moje spřízněná duše. Slíbil, že až se s manželkou vrátí z dovolené, všechno jí řekne a požádá o rozvod. Věřila jsem mu. To, že mě pořád miluje, mu koukalo z očí. Nemohla jsem se dočkat, až se vrátí a my začneme znovu.

Exmanžel náhle zemřel

Kvitovala to i naše dcera Hanka (14). Od začátku s naším rozvodem nesouhlasila. Tvrdila, že my dva jsme se pro sebe narodili. A měla pravdu. Jela na dovolenou s Karlem a jeho novou manželkou. Každý den mi tajně volala a já se jich nemohla dočkat. Jenže z dovolené se vrátila jen dcera. Karel tam náhle zemřel. Prodělal infarkt, který nepřežil.

Když jsem se to dozvěděla, moje naděje na lepší život se rozplynula. „My jsme chtěli začít znovu. Proč odešel? Tolik jsem ho milovala," brečela jsem mamce na rameni. Neměla správných slov, která by mě utěšila. Byl to naprostý konec. Nejtěžší byl pohřeb. Nejenom že jsem se loučila s milovaným mužem, ale ještě jsem musela pohlížet do očí jeho manželce.

O několik dní později, když jsem byla doma sama, jsem měla neklidné spaní. Jedna noční můra střídala druhou. Vysvobodil mě až zvuk počítače, který se právě zapnul. Spustilo se video ze starší dovolené s Karlem. Bylo beze zvuku, běžel jen obraz. Se slzami v očích jsem neřešila, jak je možné, že se video samo spustilo. Mnohem víc mě zajímal obraz, na který jsem se dívala.

Exmanžel mi přišel říct, že mě miluje i po smrti

Počítač jsem vypnula a ulehla do postele. V ten moment jsem cítila, jak si někdo sedá na postel. Pod tíhou postavy se matrace promáčkla. Najednou jsem hleděla do očí svému exmanželovi. Karel se na mě díval s takovou láskou, že to ani nebylo možné. „Miluji tě. Vždycky jsem tě miloval. Chci, abys to věděla," řekl tiše.

Poté se vypařil a já zůstala s hřejivým pocitem sedět na posteli. „Já to vím. Také tě miluji,“ špitla jsem do ticha. S podivnou spokojeností a klidem jsem si lehla a usnula. I když můj příběh nemá šťastný konec, jsem ráda, že vím, že mě Karel miloval. A že mi to přišel říct i po své smrti.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články