Terka (25): Rodina mého přítele mě nemá ráda. Už i sám pochopil, že jejich chování je přes čáru

Terka (25): Rodina mého přítele mě nemá ráda. Už i sám pochopil, že jejich chování je přes čáru
Zdroj: Freepik

Není nic neobvyklého, když si na první dobrou nesednete s rodinou svého přítele. Také Tereze se to stalo. Byť se od začátku snažila být přátelská, nefungovalo to. Nedávno rodiče jejího přítele udělali něco, co překročilo únosnou mez.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 04. 05. 2023 10:00

Nejsem konfliktní člověk, proto nechápu, proč mě rodina mého přítele nemá ráda. S Mirkem (28) chodím něco přes rok. A už když mě s nimi seznamoval, přišlo mi, že jim na mně něco vadí.

Nemají mě rádi

Vůbec nebyli přátelští, přitom já se jim snažila zalíbit. Na rodinný oběd jsem přinesla domácí koláč a celou dobu jsem se snažila usmívat. Všechna snaha byla marná. Byli odtažití a chladní. Mirek mi po obědě řekl, ať si z toho nic nedělám. Prý je těžké získat si je.

Za celý rok se mi to nepovedlo. Snažila jsem se, chovala se mile, na všechny se usmívala... Ale jedinou reakcí byly nepříjemné a kyselé obličeje Mirkových rodičů. Nakonec jsem se na ně vykašlala. Nežiji s nimi, tak proč bych se měla snažit?

Urážejí mě

Před týdnem přišel sám Mirek s tím, že to s jeho rodiči je k nevydržení. Strávil u nich víkend. A jen co dojel, začal si stěžovat. „Fakt to tam bylo k nesnesení. Nedokážou nic jiného, jen urážet,“ řekl naštvaně. „Otec mi dokonce řekl, že mám na víc, ať se s tebou rozejdu. Prý to s tebou nemá budoucnost. Nechápu, kde k tomu přišel,“ dodal a kroutil hlavou.

To už jsem nevydržela. „To ti nevadí, že tak o mně mluví? Přijde mi to dost urážlivé. Zastal ses mě aspoň?“ zeptala jsem se ho naštvaně. Na odpověď jsem ani nemusela čekat. Sice to Mirkovi přijde nepříjemné, ale svým rodičům se nepostaví. Raději strpí jejich nepříjemné chování.

Dala jsem mu ultimátum

Rozhodla jsem se, že Mirkovi dám ultimátum. Buď se jim postaví a řekne, že se ke mně mají chovat slušně, nebo to mezi námi ukončím. Nejsem tu od toho, aby se mnou mohl každý orat, jak se mu zachce. Je mi líto, že kazím Mirkovi vztah s jeho rodiči. Ale když i on sám vidí, že s nimi není všechno v pořádku, je to něco jiného.

Mirek mi slíbil, že to do příští návštěvy u rodičů vyřeší. Jsem na to moc zvědavá. Je mi jasné, že jakoukoliv omluvu za jejich neslušné chování očekávat nemůžu. Bude mi stačit alespoň to, když se budou usmívat a přestanou mě urážet.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články