Vašek (29): Moje taktiky na ženy nezabírají. Všechny se mnou chtějí jen kamarádit

Vašek (29): Moje taktiky na ženy nezabírají. Všechny se mnou chtějí jen kamarádit
Zdroj: Freepik

Budeme jen kamarádi. Tuto větu slýchá Vašek od žen až příliš často. Ani jednoznačné projevy přízně mu nepomáhají a všechny příslušnice něžného pohlaví, se kterými by chtěl navázat vztah, ho odmítají. Dá se toto prokletí nějak zlomit?

Natálie Volfová
Natálie Volfová 09. 04. 2021 13:00

Kamarádství se ženami mě pronásleduje snad už od školky. Nikdy mě nebraly jako objekt touhy. Byl jsem pro ně vždy jen kamarád, se kterým si mohou popovídat, případně postěžovat si na své partnery.

Mojí první taktikou bylo čekání

S mojí první láskou to bylo složité. Bylo mi jasné, že se jejím přítelem nestanu ze dne na den, tak jsem se nejdříve pokusil s ní seznámit, a ne jí rovnou říct, že s ní chci mít vztah. Bohužel kvůli této taktice jsem se dostal do škatulky kamarád.

Byl jsem do své tehdejší lásky bláznivě zamilovaný, udělal bych pro ni naprosto cokoliv. Ona ale moje city neopětovala. Snažil jsem se tedy svoji situaci změnit. Trávil jsem s ní víc a víc času, aby jí došlo, že mě má taky ráda. Bohužel si ale našla přítele a já jsem zůstal na druhé koleji. Protože lásce neporučíš, nemohl jsem si prostě říct, že už ji nemiluji. Mojí taktikou tak zůstalo čekání. Doufal jsem, že se s přítelem brzy rozejde a pak ji sbalím já. To se ale nestalo.

Ani velká gesta mi nepomohla

Podobně nefungovala ani druhá taktika, kterou jsem zkusil. Aby mé druhé lásce bylo od začátku jasné, že nejsem kamarád a že mám zájem o romantických vztah, nosil jsem jí na každé setkání různé dárky. Přinášel jsem jí květiny, čokolády nebo bižuterii. Bláhově jsem si myslel, že jí musí být jasné, že jsem se do ní zamiloval.

V tom jsem se ale zmýlil. Jasné jí to nebylo. Když jsem se konečně odhodlal jí říct, co k ní cítím, byl jsem znovu odmítnut. Nezabraly ani zlaté náušnice, které jsem jí koupil. Vrátila mi je s tím, že nejsem její typ a vztah se mnou si nedokáže představit. „Můžeme být ale kamarádi, je mi s tebou moc dobře,“ prohlásila.

Začínám být zoufalý

Tentokrát už jsem nečekal, až si to rozmyslí. Se zlomeným srdcem jsem šel hledat další partnerku, která by mě třeba mohla mít ráda a necítila ke mně jen kamarádství. Začínám být z takových vztahů velmi frustrovaný. Nechci být pořád jen ten druhý. Vadí mi, že ženy na mě nemyslí jako na někoho, s kým by chtěly mít vztah nebo rodinu.

Není pro mě problém navázat kontakt. Mým osudovým prokletím je, že jsem pro ženský jen kamarád, se kterým si mohou pokecat a se kterým jim je příjemně, avšak pověstná chemie tam chybí.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články