Verča (37): Exmanžel pořád jen prudí, teď mi překazil dovolenou s dětmi

Verča (37): Exmanžel pořád jen prudí, teď mi překazil dovolenou s dětmi
Zdroj: Freepik

Pro rozvedené páry jsou velkou zkouškou prázdniny, kdy děti nechodí do školek a škol, a tak jim rodiče musí zajistit program. Paní Verča se moc těšila na dovolenou se svými dětmi, jenže exmanžel jí to celé pokazil.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 17. 07. 2022 13:00

S bývalým manželem Markem (40) mám tři děti. Nejstarší Klaudii je třináct let, pak je desetiletý Kristián a nejmladšímu Karlovi je osm. S Markem jsme rozvedeni skoro šest let a jakákoliv domluva s ním je učiněné peklo.

Čekala nás těžká domluva

Nejsme schopni se spolu dohodnout ani na tom, jaké boty koupíme Klaudii a za kolik. Je na tom vidět, že je dobře, že jsme se rozvedli. Představa, že tohle všechno budu muset řešit a budeme stále svoji, mě naprosto děsí. Teď přišla velká zkouška mé trpělivosti. Musela jsem se s Markem domluvit, jak bude vypadat léto. I když mám přes týden děti v péči já a k Markovi jezdí jen o víkendu, chtěla jsem, aby se zapojil do jejich hlídání během prázdnin.

Nemáme žádné babičky ani dědečky, proto je starost o děti plně na nás. Už minulé roky byly pekelné, co se týká domluvy s Markem. Ale tenhle měl být ještě horší. Začala jsem totiž chodit na plný úvazek do práce, a tak mám času velmi málo.

Pojedeme na dovolenou

Větší část prázdnin budou děti jezdit po táborech a soustředěních, což nám velmi usnadnilo práci. I přesto, že mám teď velmi časově náročnou práci, našla jsem si dva týdny, které jsem chtěla strávit s dětmi na dovolené. Moc jsem se na ni těšila, a proto jsem si u Marka dopředu zamluvila, že v tomto termínu budu mít děti na starosti já.

„Potřebovala bych mít děti poslední dva týdny v srpnu. Mám v plánu vzít je k moři,“ řekla jsem tehdy Markovi a on s mým plánem souhlasil. Řekl, že proti tomu nic nemá. Počítala jsem s tím a začala hledat zájezdy a destinace, kam bychom se s dětmi mohli podívat.

Exmanžel mi všechno zkomplikoval

Moje radost ale byla předčasná. Měla jsem tušit, že mi do toho Marek zase hodí vidle. „Na konec srpna jsem koupil letenky. Vezmu děti do Paříže,“ zavolal mi před týdnem. Nemohla jsem uvěřit svým uším. Vždyť dělá, jako kdyby si nepamatoval, na čem jsme se domluvili! „To si snad ze mě děláš legraci. Přece jsme se jasně domluvili, že poslední dva týdny v srpnu mám děti na starosti já,“ neudržela jsem se a vybouchla.

„Promiň, asi jsem na to zapomněl. Ale letenky už jsem koupil a nejdou vrátit,“ řekl mi. A tak jsem ustoupila. Z mé dvoutýdenní dovolené s dětmi zbude jenom týden. Jsem na něj děsně naštvaná. Chová se opravdu hrozně a jsem ráda, že s ním nemusím žít v jedné domácnosti.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články