Marie (38): Nevadí mi, že manžel má poměr se svou šéfkou. Hlavní je, že dobře vydělává

Skutečné příběhy o nevěře: Nevadí mi, že manžel má poměr se svou šéfkou. Hlavní je, že dobře vydělává
Zdroj: Freepik

Mariin manžel Oskar spí se svou šéfkou. Marie je ochotná tolerovat to, protože Oskar díky aféře dobře vydělává. A rodina se nyní má víc než dobře.

Jana Jánská
Jana Jánská 10. 04. 2024 15:00

Oskar (38) pracuje ve velké firmě prodávající doplňky stravy. Začínal jako obchodní zástupce. Byl mu přidělen vlastní region, kde obsluhoval stávající zákazníky a hledal nové. Zpočátku nevydělával moc peněz, ale nějak jsme to zvládali. Po svatbě jsme žili v pronajatém bytě, protože jsme nemohli počítat s větší finanční podporou našich rodičů, kteří sami žili střídmě.

Měla jsem smutné a chudé dětství

Během dětství a mládí jsem sledovala, jak se moje matka snaží vyjít s penězi. Se čtyřmi dětmi a tátou, který měl malý plat, to nebylo nejjednodušší. Maminka si vydělávala šitím, ale nestačilo to. Tehdy jsem si slíbila, že budu žít jinak.

"Nikdy mi nebudou chybět peníze na nové boty pro děti nebo na školní výlet," řekla jsem v pubertě sebevědomě svým sestrám. "Udělám všechno pro to, abych si žila pohodlně, mohla si dovolit módní oblečení, kosmetiku, hezké prázdniny nebo hodiny zpěvu pro své děti," dodala jsem s lítostí, protože rodiče nám nemohli dopřát mimoškolní aktivity, o kterých jsem vždycky snila.

Nicméně s mými průměrnými známkami a nedostatkem jakékoli podpory ze strany rodiny jsem si nemohla dovolit jít na práva nebo medicínu. A právě v těchto profesích se u nás dobře vydělává.

Začala jsem pracovat v knihovně

Po maturitě jsem se dozvěděla, že je volné místo v naší knihovně. Dospěla jsem k závěru, že toto je profese pro mě. A tak jsem začala pracovat v malé knihovně fungující v místním komunitním centru.

Milovala jsem svou práci. Naše zařízení slouží jako kulturní centrum regionu a vždy to tam žije. Pořádáme workshopy pro školy, setkání s autory a zajímavé tematické akce, které přitahují lidi hledající jakékoliv zpestření a zábavu.

Dělám, co miluji, nejsem přepracovaná, setkávám se se slavnými spisovateli a místními politiky. Bohužel to nejde ruku v ruce s ohromujícím výdělkem. Můj plat je mírně řečeno průměrný. A to jsem vždy snila o pohodlném životě...

Máme úžasný dům

Naštěstí můj manžel vydělává mnohem víc než já, takže jsme si mohli dovolit koupit dům hned za městem. "Potřebuje rekonstrukci, ale je velký. V podkroví můžeme udělat hezkou ložnici, vedle bude pokoj pro hosty i prostorná koupelna. Navíc hned za domem je obrovská zahrada a vlastní kousek lesa. Ale dostat to do slušného stavu vyžaduje spoustu peněz," vysvětlila jsem své starší sestře Verči (40), která vždy snila o tom, že bude mít něco vlastního. Dodnes ale žije v garsonce.

Během následujících let se nám podařilo zrekonstruovat dům a zařídit skvělé pokoje pro naše dvě dcery. Vytvořila jsem také krásnou zahradu ve venkovském stylu. Mám tam spoustu květin a pod starou košatou lípou stojí lavička.

Moji sourozenci a všichni kolegové z práce, z nichž většina bydlí v malých bytech v panelácích, nám říkají, že to tam máme jako v ráji. Vyžaduje si to sice hodně práce, ale jsem ráda, že se mi podařilo splnit si sen o vlastním bydlení.

Plat mého manžela nám umožňuje pohodlný život

V průběhu let se Oskar dočkal povýšení a naše finanční situace se začala zlepšovat. Koupili jsme nové auto i pro mě, mohli si dovolit hezkou dovolenou nebo rodinnou lyžovačku. Nemusela jsem se bát nečekaných výdajů. Měla jsem dost peněz, když jsem chtěla koupit něco navíc sobě nebo dětem.

Nejstarší dcera Kristýna (9) zdědila můj hlasový talent, takže jsem ji přihlásila na hodiny u nejlepšího učitele v okolí. Jezdíme k němu dvakrát týdně. "Nebylo by pro vás výhodnější, kdyby Kristýna chodila na hodiny zpěvu v našem komunitním centru?“ zeptal se jednou kolega. "Měla bys ji přímo pod nosem a paní Petra vede skvělé kurzy," dodal.

Byla jsem tímto návrhem trošku pobouřena. Vždy jsem snila o rozvoji svého talentu, ale kvůli finančním omezením rodičů mi to nikdy nebylo umožněno. Tak jsem si slíbila, že udělám vše pro to, aby moje dcera měla větší příležitosti než já.

Moje druhá dcera Eliška (6) ráda sportuje. Přihlásila jsem ji na tenis. Chci, aby se mu věnovala už odmala. Musím se o děti postarat, ukázat jim svět a podpořit je v jejich snaze o úspěch. Nechci, aby se moje děti učily lyžovat ve třiceti jako já...

Žila jsem v nevědomosti

Náš život by byl téměř idylický, nebýt jedné malé chybičky. Můj manžel totiž nosí domů tak vysoký plat z nějakého důvodu. Spousta jeho kolegů nevydělává tolik jako on. Stále jsou obchodními zástupci. Za volantem tráví celé dny a rostoucí cíle a prodejní plány znamenají, že ne vždy se jim podaří získat bonus.

Byl můj manžel tak dobrý, že mohl být rychle povýšen na vysokého manažera? Donedávna jsem si to myslela. Nyní však vím, že to nebyly tak úplně jeho odborné znalosti, odhodlání nebo schopnost prodávat, co rozhodlo o povýšení a lepším platu...

Zjistila jsem, že má poměr s šéfkou. Je to udržovaná blondýnka po padesátce, je tedy o více než deset let starší než my. Má manžela a dospělého syna, ale život ji asi trochu nudí. O aféře mě informovala kamarádka z té firmy. "Vím, že máte děti a muži jsou prasata," řekla mi šeptem při návštěvě knihovny. „Vypadáte jako šťastná rodina, takže chci, abys věděla, jak to v té společnosti funguje,“ řekla sarkasticky. Udělala to z dobrého úmyslu? Myslím, že ne. Možná chtěla zaujmout místo mého manžela. Kdybych s ním udělal povyk a on opustil milenku, určitě by ho vyhodili z manažerské pozice, do které by pak mohla naskočit ona...

Jeho poměr je pro rodinu výhodný

Celý večer jsem probrečela. Druhý den jsem odvezla dcery ke své matce a setkala se se sestrou. Po pár lahvích vína jsem dospěla k závěru, že bych k situaci měla přistupovat chladně. K čemu mi bude dobrý rozruch? Rozvedu se a zůstanu žít se svým malým platem? Ani s alimenty bych nemohla žít na stejné úrovni jako dřív.

"Nechci být ve stejné situaci jako naši rodiče. Pamatuješ, jak jsme měly obnošené oblečení nebo boty od našich starších sestřenic? Bylo to opravdu ponižující. Všechny děti ve třídě to věděly," řekla jsem sestře. "Nechci, aby se moje dcery cítily stejně," dodala jsem a ona přikývla.

A tak dnes zavírám oči před zradou, protože díky nevěře mého manžela máme stále více peněz a vyšší životní úroveň. Nedávno se dokonce zmínil o tom, zda bych si nechtěla najmout někoho, kdo by mi pomohl s úklidem domu.

Dělám, že nic nevím. Zaměřuji se na svou práci a rozvíjení zájmů svých dcer. Brzy pojedeme do Paříže na rodinný víkend. Takhle je to lepší. Nemá smysl dělat potíže a vzdát se pohodlného života kvůli cti. Zvlášť když dobře vím, že mě manžel kvůli šéfce rozhodně neopustí. Ona je zase závislá na jeho konexích a nebude riskovat rozchod. Nyní je třeba využít situace a vytěžit z ní maximum...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články