Modelka Lucie Šlégr: Po tragické smrti přítele jsem ve 22 letech zešedivěla a odstoupila z Miss

Modelka Lucie Šlégr přijala pozvání Miluše Bittnerové do talkshow Na kafeečko.Lucie Šlégr velmi otevřeně promluvila o okolnostech, které předcházely jejímu vítězství v Miss České republiky v roce 2005.Moderátorka Miluše Bittnerová neopomněla v talkshow zmínit téma většího poprsí, kterým se Lucie Šlégr pyšní.Jak Lucie přiznala, vnadám bude konec, protože jí nedělají dobře na záda.+ 9 fotek+ 10 fotek

Modelka Lucie Šlégr (40) přijala pozvání moderátorky Miluše Bittnerové do talkshow Na kafeečko. Prozradila, jak těžké pro ni byly začátky v Miss České republiky a proč musela finále soutěže absolvovat opakovaně. Jak s člověkem otřese tragická smrt blízké osoby?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 04. 05. 2022 09:00

Modelka a Miss České republiky 2005 Lucie Šlégr přijala pozvání moderátorky Miluše Bittnerové do talkshow Na kafeečko. Promluvila zde o tragických okolnostech, které provázely její první pokus stát se nejkrásnější dívkou země. Jejího tehdejšího partnera Václava Krejcárka (†34) zavraždila exmanželka v době, kdy se Lucie chystala vyrazit na finále Miss ČR 2004. Účast v soutěži si nakonec zopakovala o rok později a s přehledem zvítězila.

Pokud vím, tak vám Miss České republiky zásadně změnila život.

Ano. Ale pokud narážíme na ročník 2004, tak v tom jsem odstupovala ze soutěže kvůli osobní tragédii. Další rok jsem se znovu přihlásila. Bylo to zvláštní období. Rychle jsem dospěla, ale jak se říká, na všem špatném je něco dobrého. Poznamenalo mě to. Byla jsem zatažená a nedůvěřivá, cítila jsem se ublížená. Bulvár se na mě vrhnul a mně bylo 22 let, nebyla jsem znalá prostředí.

Váš přítel zemřel násilnou smrtí a bulvár si vás našel. Je to tak?

Během jednoho dne jsem se ocitla ve zpravodajstvích všech televizních kanálů. Nabralo to velký spád. Rok před vítězstvím v Miss mě hodně zdeformoval, hodně mi dal i vzal.

Překvapuje mě, že jste do soutěže šla podruhé. Musel to být velký psychický tlak.

Hodně jsem to řešila a poslouchala rady psychologů i známých. Zavírala jsem se do sebe a poprvé v životě jsem si zažila, co to znamená deprese. Tři měsíce jsem nevyšla z pokoje, maximálně na toaletu. Nekoupala jsem se, nečistila si zuby, nebyla jsem schopná ničeho. Jen jsem ležela ve tmě se staženými žaluziemi. To byly mé tři měsíce života. Tehdy jsem si uvědomila, že takhle to nechci.

Co pomohlo?

Jednoho dne jsem se na sebe podívala do zrcadla, když jsem šla na tu toaletu. Měla jsem úplně šedivé vlasy - dokázala jsem ve dvaadvaceti zešedivět. Mladá holka se šedivýma vlasama, co v životě budeš dělat?

Jak jste tu situaci vyřešila?

Měla jsem u sebe bratránka, se kterým jsem vyrostla. Jsem mu vděčná. Byl se mnou denně, nenechal mě ve štychu, ani minutu samotnou. Potom jsem v zrcadle viděla tu mladou strhanou holku a řekla jsem mu: ,Méďo, takhle ne, takhle já umřu. Prostě takhle umřu!' Potřebovala jsem zmizet z Teplic a změnit prostředí. U toho zrcadla jsem se nakopla, umyla jsem si hlavu a začala hledat zaměstnání. V té době jsem měla ukončené středoškolské vzdělání a řekla si, že bych si našla práci asistentky v advokátní poradně. Začala jsem znovu žít.

Jak?

Cítila jsem, že mi život v určité fázi skončil a chtěla bych na něj navázat. Také lidé z Miss mi říkali: ,Hele, pojď do toho! Pojď znovu tam, kde jsi skončila. Vždyť na tebe čekáme.' Řekla jsem si, proč ne? Byla jsem naprosto bezprizorní, a tak jsem nastoupila do ročníku 2005.

Je možné takový čin odpustit?

Těžko. Možná jsem zralá na nějakého odborníka, ale nikdy jsem se s tím nevyrovnala. Nikdy jsem si nepřipustila smrt jako takovou. Nebyla jsem schopná dojít ani na hrob, protože to pořád vnímám tak, jako by dotyčný jen odcestoval do Austrálie nebo se ztratil, zmizel mi ze života, ale nechci si přiznat jeho smrt. Dnes už o tom umím mluvit. Po dvaceti letech to člověk vnímá jinak.

Co dalšího prozradila Lucie Šlégr v talkshow Na kafeečko?

  • Proč by si chtěla nechat zmenšit prsa
  • Proč u sebe ubytovala ukrajinskou rodinu
  • O své cestě k Miss ČR
  • Proč nebyla v dětství hezká holčička
  • Proč skončila s baletem
  • Jakou volnou disciplínu zvolila na Miss a proč

Zdroj náhledové fotografie k článku: Lifee.cz/talkshow Na kafeečko

Související články

Další články