Radana (27): Romantický výlet k přehradě se změnil v děs. S přítelem jsme prchali před duchem utonulé holčičky

strach
úlek
Zdroj: Freepik

Radana pozvala přítele na romantický víkend. Měli společně odpočívat v chatě u přehrady s výhledem na podzimní lesy. Jenže pak se ozvalo volání o pomoc a zjevila se jim promáčená dívka.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 31. 10. 2023 17:00

S přítelem jsme chtěli utéct od civilizace a jen tak vydechnout uprostřed přírody. Netušili jsme, že se v přehradě stalo v létě neštěstí a bude nás pronásledovat duch utopené holčičky.

Potřebovali jsme s přítelem utéct z města

Bylo toho na nás hodně. Po vleklé chřipce a náročném měsíci v práci jsem se rozhodla věnovat příteli k narozeninám víkend v klidu uprostřed přírody. Přijeli jsme k přehradě do malebné chatičky, zatopili v krbu a dali chladit lahev vína. S výhledem na hladinu a podzimní listí jsme pak relaxovali a bylo nám skvěle.

K večeru jsem zašla pro karty, když Jakub vykřikl. Někdo prý volá z vody o pomoc. Běželi jsme na cestu u přehrady, napínali zrak i sluch, ale už jsme nic nezaslechli. Myslela jsem, že se příteli něco zdálo. Jenže pak jsme šli spát a oba jsme v naprostém tichu zaregistrovali hlasité šplouchnutí.

Jakub vyšel ven s baterkou a já sledovala hladinu z terasy. Pak jsem mezi stromy zahlédla stín. Obrys připomínal malou holku s dlouhými vlasy, kapala z nich voda. Vyjekla jsem a zaběhla dovnitř. Za moment se přiřítil Jakub s tím, že viděl něco podobného.

Ráno jsme našli na koberci mokré stopy

Volali jsme majiteli chatky a ten nás ubezpečil, že se nám něco musí zdát. Zmínil ale fakt, že se v létě v přehradě utopila nějaká holčička. Zamkli jsme se v ložnici a zkoušeli spát s tím, že ráno je moudřejší večera. Ale ráno jsme vyšli z pokoje a na koberci spatřili mokré šlápoty, velikostí odpovídající dětské nožce.

Ihned jsme začali balit, na takové drama jsme neměli kapacitu. Chtěla jsem prožít klidný víkend, pořádně se vyspat a ne se bát ducha. Za boha jsme ale nemohli najít klíče od auta. Oběhli jsme chatu a okolí a zjistili, že nám chybí i taška s doklady.

Jakub se snažil dovolat bratrovi, aby přijel s náhradním klíčem. Signál našel až na molu, kde si rovnou všiml něčeho zvláštního. Na prknech se válely naše věci. Někdo je tam rozsypal! Zavolal mě a já se šla podívat, ačkoliv mi něco říkalo, že bych se neměla k vodě vůbec přibližovat.

Klíč od auta mizel pod hladinou

Pomáhala jsem je Jakubovi sbírat a omylem nakopla klíč od auta, který skončil se žbluňknutím ve vodě. S hrůzou jsme sledovali, jak mizí pod hladinou, ale Jakub po něm ještě rychle sáhl. Musel však zajet do vody hlouběji, než plánoval.

Zpanikařila jsme při představě, že se tam o něco zachytí – anebo ho zachytí malá ručička? Rychle jsem ho vytáhla, klíč naštěstí měl – pak už jsme jen prchali z našeho romantického víkendu pryč. Takhle nám to úplně stačilo a moc jsme se těšili domů.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články