Radomír (55): Otestoval jsem upřímnost mé lásky a řekl jí, že moje firma zbankrotovala. Bez váhání mě opustila

Příběhy nešťastné lásky: Otestoval jsem upřímnost mé lásky a řekl jí, že moje firma zbankrotovala. Bez váhání mě opustila
Zdroj: Freepik

Radomírovi se moc nelíbilo, když mu kamarád naznačoval, že jeho přítelkyně je s ním jenom kvůli penězům. Dlouho tomu nechtěl uvěřit, ale pak mu to nedalo a zkusil malý test. Nestačil se divit...

Jana Jánská
Jana Jánská 21. 04. 2024 04:00

Navzdory věku jsem na tom docela dobře. Pečuji o sebe a pravidelně cvičím. Moje firma prosperuje, bydlím v luxusním bytě a mám auto, jakých po Praze moc nejezdí. Můžu si dovolit dovolenou v exotických zemích a nemusím se nijak omezovat.

Rozvedl jsem se nevěrnicí

Jsem svobodný, protože bývalá manželka mě neustále podváděla. Během rozvodu všechnu vinu hodila na mě a tvrdila, že jsem nikdy nebyl doma. Je pravda, že jsem hodně pracoval, ale dělal jsem to pro naše dobro.

Když mi přátelé řekli, že zatímco jsem tvrdě pracoval, ona si užívala, nebylo už pro ni v mém životě místo. Trvalo mi dlouho, než jsem se vzpamatoval, protože jsem se ženil z velké lásky. Novým vztahům jsem se vyhýbal.

Nedokážu říct, že by po rozvodu můj život připomínal celibát, ale moje kontakty s ženami obvykle spočívaly v pomíjivých známostech trvajících jen jednu nebo dvě noci. Po určité době mě však takový životní styl začal unavovat. Toužil jsem po stabilitě a skutečném vztahu.

Přihlásil jsem se do seznamky

Rozhodl jsem se najít životní partnerku prostřednictvím seznamky. Zaregistroval jsem se na placené službě a doufal v zralé a opravdové nabídky. Nechtěl jsem nikoho klamat, nic skrývat ani zkrášlovat realitu. Ve svém profilu jsem upřímně popsal, kdo jsem a čím se zabývám. Přidal jsem také pár aktuálních fotografií.

A pak to začalo. Když jsem se poprvé podíval do doručené pošty, byl jsem doslova ohromen! Projít všechny zprávy, kterých bylo víc jak sto, mi trvalo několik hodin a bylo to docela namáhavé. Musel jsem udělat užší výběr. Musím uznat, že se mé mužské ego cítilo mimořádně dobře. Během následujících měsíců jsem si psal s několika dámami a chodil na rande. Bohužel ani jedna z nich ve mně nevzbudila hlubší city.

Jen Beata (40) si dokázala získat mé srdce. Nevadilo mi, že sama vychovává desetiletého syna a pracuje jako obyčejná učitelka. Už během našeho prvního setkání jsem si byl jistý, že je to ta pravá. Na začátku si udržovala určitý odstup. Říkala, že mě asi zajímají jen krátkodobá dobrodružství, protože peníze mění lidi k horšímu a bohatý chlap je obvykle necitlivý parchant bez svědomí. Ona naopak hledá vztah plný lásky, důvěry, vzájemného porozumění a podpory...

Padla mi do náruče

Snahy o získání jejího srdce naštěstí nebyly marné. Nakonec uvěřila mým upřímným úmyslům. Možná se to stalo proto, že jsem skutečně udělal vše, abych si získal její náklonnost, nebo to možná bylo proto, že jsem měl skvělý vztah s jejím synem?

Jednoho večera se otevřela ohledně našeho vztahu a padla mi rovnou do náruče. Od té doby jsem si byl jistý, že patří jen mně. Byl jsem štěstím bez sebe! Dokonce jsem ji chtěl požádat o ruku. Jistě by už dnes měla na prstě zásnubní prsten nebo dokonce svatební prsten, kdyby nebylo toho, co udělal můj nejlepší kamarád Marek (50).

Přibližně před dvěma měsíci jsme na sebe narazili a já ho pozval k sobě domů na drink. Obvykle jsme se vyhýbali emocionálním tématům, ale ten den jsem to nemohl vydržet. Chtěl jsem mu říct, že miluju jednu ženu a plánuji skončit se staromládeneckým životem. Myslel jsem, že ho to potěší, ale on moc nadšeně nevypadal.

"Co se děje? Nemůžeš mi alespoň pogratulovat?“ řekl jsem s rozčarovaně. „Dobře, gratuluji. Mám ale jen jednu námitku...“ přerušil mě. "O co jde?“ reagoval jsem podrážděně. „Nemyslíš si, že Beata je s tebou jen kvůli penězům?“ nahodil. „Peníze ji vůbec nezajímají! Musel jsem ji dlouho ujišťovat, že mě peníze nezměnily, že jsem slušný, poctivý a upřímný!“ bránil jsem svou lásku. „Pokud to říkáš, kámo... Ale kdybych byl tebou, stejně bych ji otestoval. Víš, jaké mohou být ženy, ne? Mnohé ukázaly, že to, co říkají, je jedno, a skutečnost je zcela odlišná...“ dodal.

Je se mnou jenom kvůli penězům?

Marek není hloupý chlap, proto jsem jeho slova nebral na lehkou váhu. Jen jsem nevěděl, jak to mám udělat. „Nevím... Možná jí prostě řekni, že kvůli změnám na trhu tvá firma zbankrotovala a teď jsi po krk v dluzích. Takže musíš prodat byt, auto a veškerý majetek... Ale ani to nebude stačit, abys vrátil peníze všem, kteří ti půjčili...“ nastínil svůj nápad. "To asi nevyjde, neuvěří mi. Ještě nedávno jsem Beátu ujišťoval, že se mi v podnikání daří celkem dobře,“ uvažoval jsem nahlas.

Protože jsi ji chtěl chránit a doufal jsi, že se nějak dostaneš ze všech dluhů, aniž bys zbankrotoval. Ale teď jsi si jistý, že je to skutečně v háji. Tak ses rozhodl říct jí celou pravdu. Až to uslyší, ukáže se, co je pro ni důležité. A potom budeš stoprocentně vědět, zda je to opravdová láska, nebo se zamilovala do peněz...“ dodal.

Stejně jsem váhal. Chtěl jsem věřit, že Beata je se mnou, protože mě miluje. I přesto jsem však jeho slova nedokázal vyhnat z hlavy. Co když měl pravdu? Koneckonců, i moje bývalá hrála roli zamilované a věrné. Kdyby nebylo mých kamarádů, nikdy by mě nenapadlo, že mě podvádí. Je možné, že moje současná láska je stejná?

Rozhodl jsem se otestovat její lásku

Uplynul týden a ten stres jsem už nemohl dál snášet, takže jsem se rozhodl provést test. Chtěl jsem mít klid. Doufal jsem, že Beata to zvládne bez problémů. Pak, po měsíci, bych si mohl vydechnout úlevou a říci, že to byl zázrak – zachránil jsem podnikání a veškerý majetek.

Když jsem jí to pověděl, reagovala tak, jak jsem čekal. V očích se jí objevily slzy. „Proboha, vážně je situace tak špatná? Není žádná cesta ven?“ ptala se zoufale. „Jsem na mizině. Bez peněz a práce. Ale s tvou pomocí se zvládnu postavit na nohy,“ nadhodil jsem a doufal, že mě třeba obejme a nabídne pomocnou ruku.

Místo toho se zatvářila nešťastně. A pak rychle vstala. Promiň, ale to jsou tvé problémy a musíš se s nimi vyrovnat sám. Nechci se do toho zapojovat. Mám svých starostí víc než dost!“ vyhrkla. „Počkej chvíli... Jsme spolu a milujeme se. Tvrdila jsi, že peníze nejsou vše...

Nelze žít jenom z lásky. Je to škoda, doufala jsem, že s tvou pomocí bude můj život konečně normální,“ řekla smutně a odešla, ani se neohlédla. Byl jsem zcela zdrcený a zklamaný. Ani mě nenapadlo pokusit se ji zastavit. A tak jsem zase zůstal sám. Teď jen sedím doma a je mi nanic. V nejbližší době neplánuji žádná rande. Proč se vůbec snažit? Aby mě další žena zklamala a způsobila mi ještě větší bolest?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články