Nežádoucí pupínky na čele: Pozor na teplou vodu, přílišné mlsání a zbytečný stres

Nežádoucí pupínky na čele: Pozor na teplou vodu, přílišné mlsání a zbytečný stres
Zdroj: Freepik.com

Otravné pupínky na čele trápí mnoho žen. Kromě toho, že vám mohou ubrat na náladě, mají také svůj důvod. Zjistěte, jaké jsou nejčastější příčiny jejich vzniku a co s nimi.

Tereza Endrštová
Tereza Endrštová 07. 05. 2020 09:00

Nevzhledné akné trápí mnoho lidí i v dospělosti. Pupínky se často tvoří právě na čele. Mohou být způsobené nesprávnou hydratací, ale i stresem a dalšími faktory.

Jak vznikají?

Pupínek neboli akné vzniká celkem rychle. Na kůži se vyskytují vlasové folikuly, ke kterým se připojují mazové žlázy. Jejich ucpáním mazem se pak utvářejí právě pupínky. Nejčastěji se vyskytují právě na čele, které patří mezi náchylné oblasti k tvorbě akné.

Spustí je stres i teplá voda

Pupínky na čele mohou být nejen známkou stresu, ale i špatné péče o pleť. Dejte pozor na to, abyste se zbytečně moc nestresovali. Pokud to jenom trochu jde, zvolněte. Stejně tak o pleť pečujte pravidelně a šetrně. Čelo neomývejte příliš teplou vodou, postačí vlažná. Nezapomínejte ani na šetrná hydratační mléka a čisticí gely.

Zlobit vás může i trávení

Pokud se vám vyskytují pupínky na čele většinu času, nejspíš vás zlobí zažívání. Zkuste se tedy zamyslet, jak a co jíte. Nekonzumujete náhodou moc sladkostí a nezdravých lahůdkářských výrobků?

Dbejte na správnou hydrataci

Vaše pleť musí být dobře hydratovaná zevnitř i navenek. Právě proto je třeba dodržovat pravidelný pitný režim. Nezapomínejte ani na vhodné stravování bez většího množství soli a tuků. Pomoci může i jarní detox pomocí bylinek.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články