Odborníci odhalili, po jaké době byste měli vyhodit spodní prádlo. Pak už ho jen vyprat nestačí

Odborníci odhalili, po jaké době byste měli vyhodit spodní prádlo. Pak už ho jen vyprat nestačí
Zdroj: Freepik

Samotné praní spodního prádla rozhodně nestačí. Podle nové studie totiž zůstávají bakterie a patogeny v látce i poté, co si myslíme, že je vše dokonale čisté...

Jana Jánská
Jana Jánská 06. 04. 2021 09:30

Influencerka Casaundra, která se na TikToku věnuje hygienickým produktům pro dámy, se teď zaměřila i na spodní prádlo. A její informace vás možná překvapí.

Bakterie v kalhotkách

"Ne všechny bakterie a patogeny lze odstranit během praní!" zní přímočaré poselství Casaundry na jejím tiktokovém účtu. A co navrhuje? Ve skutečnosti bychom měli každých šest až devět měsíců kompletně měnit spodní prádlo a místo pouhého praní si raději dopřát nové.

Britský deník The Sun cituje doktorku Shirin Lakhani, podle které bakterie a mikroorganismy zůstanou v kalhotkách i dlouho po jejich vyprání. A je to o to horší, že jsou v těsném kontaktu s naší pokožkou a speciálně intimními partiemi.

Zánět močových cest

Intimní partie přichází do styku se spoustou odumřelé kůže z těchto oblastí, ale také s bakteriemi. A to nejen s těmi "zdravými", které se tam dole vyskytují přirozeně, ale také těmi špatnými, které mohou přenášet různé infekce.

"Výzkumy naznačují, že ani praní spodního prádla v pračce nás nemusí zbavit bakterií, jako je Escherichia coli," varuje Shirin Lakhani. Tuto bakterii máme v trávicím traktu všichni, ale některé její typy mohou být zdrojem zdravotních potíží. Když se dostanou do močových cest, způsobují nepříjemné záněty. Myslete na to, až se příště podíváte do zásuvky se svým spodním prádlem.

Zdroje informací:

The Sun: JUST PANTS It’s been revealed exactly how often you should chuck out your undies – and we bet you’re going to be shocked

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články