Vlasová policie Honzy Kořínka: Nejlepší styling mikáda předvedla Hailey Bieber, nejhorší Hilary Duff

Nejlepší mikádo z Oscarů: Kadeřník Honza Kořínek chválí účes Hailey Bieber a nelíbí se mu wet look Hilary Duff
Zdroj: Profimedia/koláž Lifee
Wet look Hilary Duff se podle Honzy Kořínka moc nepovedl: "Herečce tento styling nesvědčí, rozšiřuje ji v obličeji a není to tím pádem lichotivé."Dle slov Honzy Kořínka se nepovedl ani styling u britské herečky Phoebe Waller-Bridge. "Tady bych doporučil přidat klobouk, nebo celkově změnit vlasový look a styling," říká upřímně kadeřník. Naopak chválu si vysloužila topmodelka Eva Herzigová. Honza Kořínek odhaduje, že účesu bylo dosaženo pomocí natáček a podle něj by Eva vypadala jako světová hvězda v čemkoliv. „Je vidět, že je precizně ostříháno. Dobře a kvalitně vyfoukáno dohladka přes kartáč a možná i přežehleno žehličkou. Za mě super délka a celé provedení," říká o účesu Ciary Honza Kořínek. + 9 fotek+ 10 fotek

Slavnostní večer hollywoodských hvězd není pouze o šatech a doplňcích, ale zajímavé jsou i vlasové stylingy. Slavné ženy využívají v den předávání Oscarů pomoci stylistů, vizážistů i kadeřníků. Magazín Lifee.cz oslovil kadeřníka Honzu Kořínka, aby zhodnotil sedm dam s mikádem. Komu to slušelo nejvíce?

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 15. 03. 2023 17:00

Jestli existuje jeden vlasový střih, který nikdy nevyjde z módy, pak je to mikádo. Téměř každá dáma si určitou verzi tohoto účesu za svůj život vyzkoušela a buď u něj zůstane, nebo nechá vlasy dál růst. U hereckých a hudebních hvězd tomu není jinak, a tak jsme se v aktuální Vlasové policii Honzy Kořínka zaměřili na oscarová mikáda.

Zpěvačka Ciara a hladké mikádo

Profimedia

"Jedná se o klasický druh sestříhaného mikáda, který mě moc baví," hodnotí účes Honza Kořínek. "Je vidět, že je precizně ostříháno. Dobře a kvalitně vyfoukáno dohladka přes kartáč a možná i přežehleno žehličkou. To se dělá proto, aby look déle vydržel," radí milovnicím rovné úpravy kadeřník a dodává: "Za mě super délka a celé provedení."

Při vytváření tohoto účesu byste měli mít doma tužidlo ve spreji, termoochranný krém, který zabrání poškození při foukání a žehlení, olej pro uhlazení a pro výdrž i lak na vlasy.

Hailey Bieber a zlámané vlny

Profimedia

"V první řadě musím říct, že Hailey je krásná, stačí jí opravdu málo a na Oscary zvolila vše správně. Upřímně tyto 'zlámané' vlny nemám moc rád, je to totiž často dost na hraně a někdy na mě ženy poté působí neučesaně. V tomto případě to ale neplatí," uvádí Kořínek v hodnocení. "Líbí se mi styling tohoto mikáda na jedné straně za ucho a baví mě i použití krásného doplňku v podobě výrazné náušnice," vysekl poklonu Hailey kadeřník, který poodhalil i vytváření takového stylingu: "Účes pravděpodobně vznikl z vyfoukaného mikáda, kde byly následně velkou kulmou ledabyle natočeny široké prameny vlasů a posléze rozčesány."

V tomto případě by vám doma neměla chybět vlasová termoochrana, lesk ve spreji a nesmíte zapomenout ani na dostatečnou fixaci lakem.

Hilary Duff a nepovedený wet look

Profimedia

"Klasické mikádo ostříhané do stejné délky a krásná blond barva, ale zcela upřímně se mi tento pokus o wet look moc nelíbí. Na první pohled není poznat, zda je to skutečně wet look, nebo jsou vlasy zmaštěné olejem," uvádí profesionál Honza Kořínek. "Herečce tento styling moc nesvědčí, rozšiřuje ji v obličeji a není to tím pádem lichotivé. Vypadá to, jako by před udílením snědla minimálně 2 až 3 své kolegyně (smích). Osobně bych volil spíš hladký look, nebo wet look sčesat dozadu," radí kadeřník úpravu, která by Hilary rozhodně slušela více.

"Tohoto účesu pravděpodobně docílili tak, že mikádo natočili na kulmu a následně použili buď vosk ve spreji, nebo olej," odhaduje Honza Kořínek, který v tomto případě doporučuje vzhledem k nepovedenému vzhledu nehledat použité produkty.

Kerry Washington a slavnostní mikádo

Profimedia

"Tato herečka mě více baví ve svých přirozených vlnách. Ty jí dodávají šťávu. Rozumím, že na slavnostní akci chtěla i slavnostní look, ale za mě precizně vyfoukané mikádo do vln přes kartáč není to pravé. Přijde mi, že této čokoládové krásce přidává na věku. V tomto případě použiji oblíbenou frázi - méně je někdy více," hodnotí účes Honza Kořínek.

"Pokud byste chtěli docílit tohoto looku, musíte mikádo foukat přes kulatý kartáč dopevna, pořádně fénem vysušit, zafixovat a uhladit. Samozřejmě pokud máte jemné vlasy, tohoto looku docílíte velmi těžko a jedině za použití silného fixačního pěnového tužidla," radí kadeřník. Na tento look vám doma nesmí chybět již zmíněné pěnové tužidlo, neodmyslitelně termoochrana, ale také lesk, olej a lak na vlasy.

Eva Herzigová a mikádo s vlnami

Profimedia

"Naše úspěšná topmodelka může mít na sobě i na hlavě cokoli a vždy bude vypadat jako světová hvězda. Kratší mikádo jí sluší a styling do vlny je za mě super," hodnotí účes Honza Kořínek. "Troufnu si i říct, že zde šlo o klasickou metodu za použití natáček. Vlny byly určitě posléze rozčesány a vlasy celkově podtupírované. Za mě pěkná práce. Možná bych se trochu pověnoval účesu i zezadu, aby bylo vše tipťop dokonalé," uzavírá kadeřník své tipy.

Krásných vln ve stylu Herzigové docílíte za použití tužidla ve spreji, termoochrany a velice vám pomůže pudr na objem a závěrečný lak pro fixaci účesu.

Sigourney Weaver

Profimedia

"Musím pochválit barvu - jemné a lehké prosvětlení se mi moc líbí a herečce svědčí. Ale to je asi tak všechno. Tento look na mě působí, jako by se připravovala sama doma. Bohužel rozpuštěné mikádo a výrazný límec z outfitu nejdou úplně dohromady. Spíše to ruší, než aby to fungovalo," hodnotí účes Honza Kořínek a radí, jaký styling by slavné herečce sednul lépe: "Osobně bych v tomto případě vlasy raději vyčesal a sepnul do nějakého minimalistického účesu." 

Phoebe Waller-Bridge

Profimedia

"Tak tady vše zachraňuje had na krku, jinak jsem z toho dost rozpačitý. A to i přesto, že mikáda miluji ve všech podobách," hodnotí účes britské herečky Honza Kořínek. "Tady bych řekl, že se šlo cestou difuzéru a do přirozenosti. Rozumím tomu, ale přirozené vlnité vlasy upravené pouze difuzérem jsou vždy trochu risk. Nikdy totiž přesně nevíte, jak se vlny poskládají a jak to bude ve výsledku vypadat. Mrzí mě to, ale tady bych doporučil přidat klobouk, nebo celkově změnit vlasový look a styling," dodává kadeřník, který odhaduje, že k tomuto účesu vám postačí mít doma tužidlo a lak na vlasy.

Se souhlasem Honzy Kořínka

Závěrečné hodnocení Honzy Kořínka

"Pokud bych mohl vybrat vítězku mezi těmito sedmi ženami, rozhodně by to byla Hailey Bieber. Tam se to všechno potkalo. Vlasy, make-up i styling. Za mě nejlepší mikádo červeného koberce z udílení Oscarů," říká kadeřník Honza Kořínek.

Zdroj fotografií: Profimedia, Honza Kořínek

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články