Křiklavé rty, třpytky i návrat kouřových stínů. 5 trendů v líčení, které vládnou podzimu 2021

Křiklavé rty, třpytky i návrat kouřových stínů. 5 trendů v líčení, které vládnou podzimu 2021
Zdroj: Shutterstock
Okřídlené oční linky jsou in. Zvláště ty tlusté vedené pouze pod okem.
Vedle nešlápnete ani s kouřovými stíny.Výrazná rudá rtěnka vždycky byla sexy. A letos je navíc trendy!Na podzim se neobejdete ani bez třpytek. Naneste je k vnějšímu koutku oka a těsně pod obočí.
+ 2 fotky+ 3 fotky

Chladné počasí pomalu přebírá vládu a my máme plné ruce práce s výběrem podzimních kabátů, hřejivých svetrů a vrstvením oblečení. K podzimu ale neodmyslitelně patří i změny v líčení. Které trendy jsou letos obzvláště in?

Tereza Švandová
Tereza Švandová 06. 10. 2021 09:00

Na podzim se po nás žádá návrat do rutinního pracovního vytížení i zvýšená společenská aktivita. Proto nastává ten správný čas nejen na zrevidování obsahu kosmetické taštičky, ale i dosavadních způsobů líčení. Závěr roku si totiž žádá změnu! Inspiraci můžete stejně jako v případě módy čerpat na přehlídkových molech. Na nich to vypadá, že podzimu bude dominovat následujících pět trendů v líčení.

Okřídlené oční linky

Spousta z nás na ně dosud nezanevřela. Pokud ano, pamatujte, že letos na podzim se okřídlené oční linky vracejí na scénu. A to zvláště ty tlusté linie vedené pevnou rukou pod očima, nikoli přes horní víčko. Pokud nechcete zůstat u klasické černé, ideální bude tmavě modrá.

Kouřové stíny

Stejně jako okřídlené linky i kouřové stíny patří ke stálicím v líčení. Letos na podzim se ale dostaly do popředí zájmu. Výborně budou vypadat v případě, že si kolem očí uděláte linky a na víčku i pod okem povedete stíny do ztracena. Tento závan rockersky rebelských devadesátek prostě musíte vyzkoušet!

Výrazná rtěnka

Ještě v létě se zdálo, že podzimu bude dominovat přirozené líčení, ale opak je pravdou. Spíš než na nude rtěnky tedy vsaďte na výrazné barvy. A když píšeme výrazné, máme na mysli opravdu jasné, odvážné až nestydaté barvy. Ostatně, co může být víc sexy než plné rudé rty? Poutají pozornost, vyzařují sebevědomí i lehkou drzost. Červená se navíc hodí ke každému typu pleti, stačí jen najít ten správný odstín.

A odvážné holky nemusejí zůstat jen u jedné barvy. Na přehlídkových molech se objevují také rty dvoubarevné - například růžově červené orámované stříbrnou linkou. Proč ne?

Vsaďte na třpytky

Nejspíš máte oblíbený make-up pro všední dny. Co s ním ale ve chvíli, kdy míříte na dámskou jízdu, důležité rande nebo na koncert milované kapely? Není nic snazšího, než se znovu inspirovat na přehlídkových molech, kde se momentálně vše točí okolo třpytek a lesku.

Výjimkou nejsou třpytivé ozdoby nalepené těsně nad lícní kostí. I když toto bude pro spoustu z nás asi příliš, proč nenanést trochu třpytek k vnějším koutkům očí a těsně pod obočí?

Pokud si nechcete hrát se třpytkami, vyzkoušejte metalické stíny. Toužíte po teplejším tónu? Vsaďte na zlaté. Největší plus metalických stínů spočívá v tom, že jsou naprosto univerzální. Je tak jedno, jakou barvu outfitu k nim zvolíte.

Vraťte se v čase!

Zní to možná trošku zvláštně, ale in je vše, co letělo do 90. let. Tudíž s ležérním účesem a šeříkovými očními stíny, které jste viděli naposledy u teenagerů na přelomu 70. a 80. let, nemůžete šlápnout vedle. Iniciativě se ovšem meze nekladou. Pokud vám šeříková nic neříká, přejeďte víčka jinou trendy pastelovou barvou, například bledě modrou, růžovou nebo meruňkovou.

Chcete svůj look dotáhnout k dokonalosti? Pak ho vyšperkujte výraznými visacími náušnicemi.

Zdroj informací:

Dailymail.co.uk

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články