6 letních oddychovek, které si užijete nejen během lenošení u vody. Tyhle knižní tituly potěší každou ženu!

Knižní novinky pro ženy: Jaké knihy si přečíst během letní dovolené?
Zdroj: Freepik
Poslední měsíční dívka, Metafora, 449 KčJedeme na dovolenou, Listen, 299 KčSestry z vinice, Metafora, 449 KčMoje máma Jana Brejchová, Universum a WWA Photo, 599 Kč+ 2 fotky+ 3 fotky

Kdy jindy sáhnout po knize než v létě! Vybrali jsme pro vás šest nových titulů pro ženy, které jsou plné zážitků z cest, lásky, naděje i dobrodružství. Nezapomeňte si některou z těchto knih přibalit do tašky na dovolenou.

Markéta Behinová
Markéta Behinová 28. 07. 2022 12:00

Jestli přes rok nestíháte tolik číst, přes prázdniny to můžete dohnat. Příležitostí si zalézt s knihou do ticha bývá během dovolených dost a je třeba jich využít. Příjemnou letní atmosféru navodí romány pro ženy nebo třeba nevšední cestopisy.

V našem výběru najdete strhující romantický příběh Poslední měsíční dívka, který obsadil přední příčky v žebříčku nejprodávanějších knih Amazonu, životní příběh jedné z největších českých hereček Jany Brejchové i román o jedinečné pouti žen třech generací do slunné Itálie.

1. Barbara Davisová: Poslední měsíční dívka

Mnohovrstevný román o mezilidských intrikách, lásce a boření letitých mýtů a předsudků.

Nechte se očarovat příběhem o síle rodiny, kouzlu bylinek a umění odpouštět. Lizzy Moonová opustila před osmi lety rodinnou usedlost, o kterou pečovalo celých devět generací nadaných léčitelek. Po Měsíční farmě nikdy netoužila, chtěla se distancovat od neustálého šepotu o podivném dědictví rodiny Moonových.

Když ale zemře její milovaná babička Althea, Lizzy se musí vrátit a čelit nespravedlivému obvinění, které Altheu pronásledovalo až do smrti. Lizzy se rozhodne jméno své babičky očistit. Aby se jí to však podařilo, bude muset udělat několik rozhodnutí. Přijme rodinné dědictví a svůj vlastní dar? Odhodlá se kráčet ve stopách měsíčních žen?

2. JoAnn Rossová: Sestry z vinice

Strhující román plný naděje a rodinných tajemství.

Válečný fotograf Jackson Swann se účastnil mnoha konfliktů – a když zemřel, jeden za sebou také zanechal. Jackson měl tři dcery, každou s jinou matkou, a ty teď zjistily, že po otci zdědily nejen podíl na rodinné oregonské vinici, ale především rodinu, po které opravdu netoužily. Každá z nich vede úplně jiný život a poté, co všechny zdráhavě dorazí na vinici, jsou okouzleny matriarchou rodu Swannových i okolním prostředím.

Brzy se dozvídají o poutavé rodinné historii, sahající do Francie v období druhé světové války, a o zraněném americkém vojákovi, jehož odkaz zdědily – a který nyní možná změní jejich život.

3. Tereza Brodská: Moje máma Jana Brejchová

Životní příběh jedné z největších českých hereček zachycený její dcerou Terezou Brodskou.

Na základě společných rozhovorů přibližuje Tereza Brodská filmovou kariéru filmové hvězdy, jež v šedesátých letech zářila i na evropské scéně. Vypráví o spolupráci maminky s filmovými kolegy, kteří byli součástí její profesní kariéry i osobního života.

V knize se setkáte s režiséry Jiřím Krejčíkem či Milošem Formanem a nahlédnete do zákulisí natáčení s umělci jako Pierre Brice nebo Jan Werich. Kniha je nezvykle otevřenou výpovědí o soukromí slavné herečky, jejích partnerstvích i složitých rodinných vztazích.

4. Lorraine Brownová: Vlak do Paříže

Příběh o tom, jak může zlomek vteřiny změnit váš život

Hannah a její přítel Simon jsou zamilovaní a zdá se, že jedou po stejné koleji. Právě jsou na cestě vlakem do Amsterdamu na svatbu Simonovy sestry. Nic však nejde podle plánu. Vlak doběhnou na poslední chvíli, jejich kupé je již obsazené, a nefunguje ani klimatizace. Hannah si chce alespoň na chvíli odpočinout, Simon už spí, ale co hůř – chrápe. Vydá se proto do jiného vagónu, aby alespoň na pár chvil zavřela oči.

Když se však ráno probudí, zjistí, že se vagóny jejich vlaku rozpojily, a ona už nemíří do Amsterdamu jako Simon, ale do Paříže. Bez zavazadel a bez Simona je nucena strávit jeden den v nejromantičtějším městě Evropy. Do cesty se jí připlete pohledný Francouz Léo…

5. Jennifer Probstová: Italské léto

Nový román bestsellerové autorky Jennifer Probstová o třech generacích žen a jedinečné pouti Itálií

Workoholička Francesca je úspěšná ve všech oblastech svého života kromě jedné – rodiny. Nedokáže si vyhradit čas na dceru Allegru, se kterou se prakticky odcizily. Když se Allegra zaplete s novou partou a zatknou ji za držení drog, Francesca vyhoví přání své matky Sophie a všechny tři se společně vypraví na velkolepou pouť do Itálie po stopách rodinných předků. Sophia dobře ví, že její děvčata mají problémy a zoufale potřebují změnu.

Pro žádnou z nich to však nebude snadná cesta. Pomohou jim ruiny starověkého Říma, kostelíky v Assisi a zvlněné kopce Toskánska uvědomit si důležitost rodinných pout, než bude pozdě?

6. Kolektiv autorů: Jedeme na dovolenou

Deset cestovatelských povídek od deseti skvělých českých autorů

Na Šumavu, do Itálie, Kalifornie nebo na Warnemünde. Autem, vlakem, lodí nebo letadlem. S rodinou, čerstvou známostí, zaměstnavateli, ale i sami, jen tak s batohem. Míst, kam se vydat na dovolenou, způsobů, jak se tam dost, a možností, s kým onen čas strávit, je skoro nepřeberně. A jak všichni dobře víme, každá dovolená v sobě skrývá nové zážitky a příběhy.

Co mají společného hrdinové povídek deseti soudobých českých autorů? Výlet si představovali úplně jinak, a kdyby jen tušili, jak to dopadne, dost možná by zůstali radši doma.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články