Letní must have tipy pro děti: Vychytané produkty k vodě, na zahradu i na cesty, které potěší malé i větší neposedy

Letní must have tipy pro děti: Vychytané produkty k vodě, na zahradu i na cesty, které potěší malé i větší neposedy
Zdroj: Freepik
Nafukovací hrací centrum Dinoland (Bauhaus, 1590 Kč).Plavecké brýle Speedo Biofuse pro malé plavce od 2 do 6 let, vhodné do bazénu i venkovních vod (Decathlon, 379 Kč).Dvoukomorový dětský paddleboard Mistral 8'6" se snadno přepravuje díky kompaktní velikosti balení a praktickému batohu (Lidl, 7999 Kč).Dětská nafukovací hračka vo vody (Bauhaus, 439 Kč).+ 11 fotek+ 12 fotek

Co se vám vybaví, když se řekne léto? Koupání, lenošení v trávě, cestování, nejrůznější hry a k tomu všemu u dětí spousta pohybu. Zabavit neposedné rošťáky je jedním z prázdninových úkolů všech rodičů. Poskládali jsme pro vás osvědčené tipy, které dokážou zahnat i tu největší nudu.

Markéta Behinová
Markéta Behinová 11. 07. 2023 14:00

Prázdniny jsou v plném proudu a děti si užívají čas opékání buřtů, vodní radovánek i cestování za poznáním. Ať už tráví čas na zahradě, u vody nebo na cestách, potřebují stále nové podněty k zábavě. Není totiž nic horšího, než znuděné dítě, které vymýšlí lumpárny. Zejména v horkých dnech je pak potřeba myslet na pitný režim, pokrývku hlavy a ochranný krém – pro děti ideálně s PF 50.

Vodní radovánky

Mezi základní výbavu k vodě patří samozřejmě plavky, žabky a ručník. Pro děti, které ještě neplavou, jsou to pomůcky jako plavací kruh, křidýlka, či pásek. A pak je tady celá řada zábavných prvků od stříkacích pistolí, plaveckých brýlí, šnorchlů, nafukovacích matrací a hraček, až po čím dál víc populární paddle boardy. Nejmenší děti se vydrží ve vodě cachtat celý den, třeba u vodního stolu, kde mohou pomocí vodního děla vytvářet různé proudy a hrát si na piráty.

Zábava na cesty

Tak jako si my dospěláci rádi bereme do vlaku časopis nebo knihu, i děti se rády při dlouhé chvíli začtou. Do jejich batůžku tak určitě patří knížka, adekvátně vybraná jejich věku, společenská cestovní hra a pastelky na malování. Zábavným parťákem na rodinných cestách pak může být cestovatelský deník, ve kterém se dají průběžně uchovávat zážitky z výletů a nových výzev. Takový deník si mohou samy vyrobit, nebo ho koupit v knihkupectví.

Dovádění na zahradě

Co by nemělo chybět na zahradě, kde poletují celý den děti? Trampolína, bazén, dětský hrad, houpačka, pískoviště, ale i nejrůznější sportovní pomůcky. Děti bude bavit badminton, i když se ze začátku budou vztekat, že se netrefí do míčku a bolí je ruka z rakety. Na dlouhé hodiny je zabaví domeček s herními prvky, nebo vlastnoručně postavený bunkr.

Bezpečnost na prvním místě

Když budete střídat různé druhy her a podnětů, nuda jen tak nepřijde. A ještě jedna důležitá věc pro nás rodiče – místo zábavy je nutné zabezpečit a děti průběžně hlídat, aby nedošlo k úrazu. Jak prozradil magazínu Lifee záchranář Prokop Voleník, záchranář a mluvčí Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje a moderátor pořadu Prokopni to!, k úrazům a tonutí často dochází na rodinných zahradních slavnostech. Všichni totiž mají pocit, že děti hlídají, ale nehlídá je pořádně nikdo. Jednoduchou radou je, zvolit si hlídače, tedy jednu osobu, která má za dozor dětí zodpovědnost. A v této roli se případně prostřídat.

Inspirujte se v galerii pod článkem, které produkty děti  (nejen) o prázdninách ocení!

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články