Dojemný příběh Ireny Kačírkové: Na smrtelné posteli prozradila dceři tajemství, které ji tížilo celý život

Dojemný příběh Ireny Kačírkové: Na smrtelné posteli prozradila dceři tajemství, které ji tížilo celý život
Zdroj: Wikimedia Commons/Public domain

Známá česká herečka Irena Kačírková, kterou dnes můžeme vidět ve filmové klasice Starci na chmelu, střežila celý život jedno smutné tajemství, se kterým se své dceři svěřila až na smrtelné posteli. To ale nebyla jediná věc, která ji tížila. Trpěla samotou, protože si nedokázala najít toho pravého. A aby toho nebylo málo, dostihla ji v pozdějším věku vážná nemoc.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 09. 08. 2021 11:00

Děj filmu Starci na chmelu: Zásadový Filip se na chmelové brigádě zamiluje do své pohledné spolužačky Hanky. Ta se záhy přestěhuje do jeho útočiště v podkroví. Jejich vztah ale naráží hned na několik problémů. Kupříkladu na zhrzeného Hančina nápadníka či nepochopení dospělých. Na film se můžete podívat dnes ve 20:00 na CSFilmu.

Irena Kačírková neměla s muži štěstí

Jediné manželství Ireny Kačírkové se scénáristou J. A. Novotným vydrželo pouhé tři roky. Stačila se jim však narodit dcera Kristýna. Po rozvodu začala herečka hledat dalšího potenciálního chotě, ale přestože prošla náručí mnoha mužů, s nikým se již neusadila. Byla až moc krásná. Až moc. To je přeci známá pravda, že nejkrásnější ženy umírají samy. Chlapi si na ně netroufají, raději vybírají mezi průměrem,” řekla pro Lidovky jedna z jejích nejbližších kamarádek, herečka Jana Šulcová.

Několik mužů si na ni ale přeci jen trouflo. Prvním byl Jiří Šlitr. Měli těsně před svatbou, když mezi ně vstoupil režisér Starců na chmelu Ladislav Rychman. Ani s ním ale Ireně vztah nevydržel. Poté přišli na řadu Václav Voska a Eduard Cupák. S ním Kačírkovou pojilo velmi silné pouto. Na veselku to ale nebylo. Herec totiž preferoval mužskou společnost. “Maminka měla tu smůlu, že si vybírala partnery s nestálým životem,” uvedla její dcera v knize Irena Kačírková - krásná, ale nešťastná.

Aférka Ireny Kačírkové s Fanfánem Tulipánem

Mělo k tomu dojít v polovině padesátých let. To zrovna do Prahy přijel Théâtre national populaire, jehož hlavní hvězdou byl sám Fanfán Tulipán Gérard Philip. Díky znalosti francouzského jazyka se Irena Kačírková mohla stát členkou delegace. A právě tak se měli seznámit.

Zda mezi nimi něco bylo, ví jen její dcera. “Svěřila se mi. Ale musela jsem jí slíbit, že to nechám jako příběh s otevřeným koncem. Prý to tak bude hezčí,” dodala pro Lidovky Kristýna.

Smutné tajemství Ireny Kačírkové

“Umřu na rakovinu a infarkty,” předpovídala herečka, jejíž neřestí byly cigarety. A měla bohužel pravdu. Před smrtí ale stihla své dceři ještě prozradit tajemství, jež ji tížilo celý život. Pár měsíců po narození jí zemřel bratr.

“Nikdo nikdy nevyslovil jeho jméno. Nevím, kde leží jeho hrob. Babička a dědeček o něm nemluvili. Oba se chovali, jako by Irenka v jejich životě byla jedna jediná,” prozradila pro Blesk hereččina dcera. V jejich rodině to ale nebyla jediná tragédie. Irenina maminka prý celkem sedmkrát potratila. Kačírková zemřela v roce 1985 ve věku 60 let.

Zdroje informací:

Wikipedia.cz: Irena Kačírková

CSFilm: Starci na chmelu

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články