Slunce, seno, erotika: Natáčelo se nelegálně v Itálii, pro místní byla Růžičková zjevení

Slunce, seno, erotika
Zdroj: se souhlasem TV Nova
„Ježíš, to je prase!“„Toť, abych ještě na stará kolena chytla nějakej ten AIDS.“„Holt, mafiáni, ti jsou všude.“„Samice s tvrdým y!“+ 2 fotky+ 3 fotky

Je to tady zase. Slunce, seno, erotika a konec prázdnin. Všichni tuto komedii známe velmi dobře, ale nikdy neuškodí opět si připomenout, jaké lapálie provázely natáčení. Třeba nelegální natáčení v Itálii nebo naštvanou paní řídící.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 30. 08. 2020 13:28

Šimonova metoda dobývá svět. Tedy hlavně Itálii. Jen tam ten jeho nápad nepatrně vylepšili. Mohla by z toho ale vzniknout pěkná spolupráce. Užitek z výletu nemá jen družstvo, nýbrž i ostatní obyvatelé. Škopková si konečně koupila svetr na “normálního” člověka a farář Otík má zbrusu nový kompjůtr. A ani za něj nemusel platit ve zlatě.

Na poslední díl bláznivé letní komedie se můžete podívat dnes ve 20:15 na TV Prima

Tak teda ano, ale jen tři dny!

Psali jsme o tom již minule. Jiřina Jirásková měla zákaz, a tak Zdeněk Troška vymyslel lest, jak ji do filmu obsadit. Po roce 1989, kdy se stala ředitelkou Divadla na Vinohradech, se prý přestala k Troškovi tak trochu hlásit.

“Málem se ve třetím díle neukázala,” zavzpomínal scénárista Markov. "Přitom se jen Troškovou zásluhou objevila na stříbrném plátně. Taky si pak posteskla, že ji pořád všichni znají jen jako Hubičkovou, bez ohledu na to, že ztvárnila nespočet dalších rolí.”

Nakonec na natáčení Erotiky přijela, dala ale Troškovi nůž na krk. Zdržet se hodlala jen tři dny, a ještě měla v úmyslu hodně zlobit. Bylo jí proti srsti hrát ve “fekální komedii”. Helenu Růžičkovou to mělo nakrknout tak moc, že kdyby ji nedrželi, předvedla by prý Jiřině Slunce, seno a pár facek v praxi.

Do Itálie bez povolení

“Točili jsme bez povolení, ale nakonec to vyšlo. Zbytek scén se dotočil v Čechách,” prozradil Zdeněk Troška. Přesto třetí díl hodnotí jako nejslabší. Barrandov měl být tehdy nespolehlivý zdroj finanční podpory.

A co bylo tedy natočeno v “české” Itálii? Kupříkladu ten divný hotel, který býval kdysi vykřičeným domem. Natáčelo se v hotelu Evropa na Václavském náměstí. “Super moderní” italské JZD byla ve skutečnosti škola v přírodě ve Volyni.

Helena a Jirka na pláži

Perlička na závěr. Když se Helena Růžičková se svým synem Jirkou rozhodli zrelaxovat na pláži, začali si je kolemjdoucí okamžitě fotit. "Dokonce po nich začaly lézt malé děti. Vše se najednou zastavilo,” řekl herec Martin Dejdar v Aha pro ženy.

Zdroj textu: čsfd, Aha!, Blesk

Zdroj fotek: TV Prima

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články