Vojtěch Machuta alias Adam z Ulice: Prozradil, za co utrácí honoráře ze seriálu

V seriálu se Adam teprve připravuje na maturitu. Ve skutečném životě studuje vysokou školu, orientovanou na letový provoz
Zdroj: se souhlasem TV Nova
V Ulici nevyšly Adamovi přijímačky na vysněnou školu – své o tom ví i jeho představitel Vojtěch Machuta, který se nedostal na konzervatoř.Paradoxně se jako herec uchytil. Takto vypadá jeho seriálová rodina...Dobře se doplňuje i se staršími a zkušenějšími herci.Jen kdyby těch potíží nebylo tolik. S Adamem se jeho přítelkyně Petra rozešla kvůli mladému profesoru Junkovi. A navíc chlapcova matka Blanka podléhá alkoholu...+ 1 fotka+ 2 fotky

Jednou z výrazných postav seriálu Ulice je budoucí maturant Adam, syn Blanky, jež se nyní potýká s alkoholismem. Jak to má v životě jeho představitel Vojtěch Machuta?

Zdeňka Nezbedová
Zdeňka Nezbedová 14. 04. 2021 14:37

Vojtěch Machuta alias Adam se v seriálu právě snaží připravit na maturitu, která se neúprosně blíží. Učení ale musí vtěsnat mezi starosti o matku a problémy s despotickým otcem i babičkou, která to sice myslí dobře, ale realita je jiná. Může jen doufat, že všechno zvládne a bude mít gymnázium za sebou. Jenomže zatím se ho štěstí příliš nedrží. Nejenže se s ním rozešla jeho přítelkyně, což Adama samozřejmě velmi zasáhlo, ale nevyšly mu ani přijímačky na jeho vysněnou školu, kde chtěl studovat grafiku a svému snu obětoval opravdu hodně...

Adamovy problémy v Ulici

Není se ale čemu divit. Problémy, kterými si prochází ve snaze pomoci vlastní mámě, by neunesl ani mnohý dospělý člověk, natož středoškolák. Naštěstí je Adam prozatím silný. I tak ale po nezdaru při přijímacích zkouškách přece jen „vybuchl” a Blance dal jasně najevo, koho z tohoto neúspěchu viní – ji samotnou a její alkoholismus.

A co Vojtěch Machuta?

O Adamovi toho tedy víme poměrně dost, ale co jeho představitel Vojtěch Machuta? Pokukuje, stejně jako jeho postava, po výtvarném oboru, chce se i v budoucnu věnovat herectví, nebo se objeví v úplně jiné oblasti? Vojtěch se věnuje studiu na škole, kterou bychom asi nečekali…

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Vojtěch Machuta (@vojtechmachuta)

Vrátil se k dětskému snu

Studuji letový provoz, což je technicky provozní obor, který se zabývá leteckou dopravou,“ prozradil Vojtěch Machuta s tím, že stejně jako jeho seriálový Adam má i on za sebou nezdar u přijímaček. I když chtěl být v dětství pilotem, později začal s herectvím a to chtěl také studovat. „Nevzali mě na konzervatoř, tak jsem šel studovat televizní a filmovou tvorbu,“ vysvětlil.

Ani další přijímačky, které by vedly k herecké profesi, mu však nevyšly, a tak se rozhodl vrátit se tam, kam ho to táhlo už jako malého kluka – tedy k letadlům.

Na jeviště, nebo na letiště?

Jaká práce by tedy mohla na Vojtěcha v budoucnu čekat? „Může ze mě být kdokoliv ve vyšším managementu nějaké letecké společnosti nebo letiště,“ vysvětlil a přiznal se také k tomu, že tahle škola měla být původně jen jakousi pojistkou, kdyby nevyšla herecké kariéra.

Nakonec si ale říkám, že to možná bude ta správná cesta,“ hodnotí nyní svoje rozhodnutí. Ať se jeho kariéra v příštích letech bude ubírat jakýmkoliv směrem, školu zatím může podle vlastních slov platit z honorářů, které mu přináší účinkování v nekonečné Ulici.

Zdroje informací: 

TV Nova

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články