Záhada hotelu Cecil: Na kontě má bizarní smrt studentky Elisy Lam i poslední skleničku Černé Dahlie

Záhada hotelu Cecil: Na kontě má bizarní smrt studentky Elisy Lam i poslední skleničku Černé Dahlie
Zdroj: Wikimedia Commons/MikeJiroch, CC BY-SA 3.0
Hotel Cecil přivítal první hosty dvacátého prosince 1924.Nabízí velmi levné ubytování. Má 19 pater a 700 pokojů. Skrývá ale také nejedno temné tajemství. Třeba dosud nevysvětlenou vraždu studentky Elisy Lam. V roce 1985 se v něm ubytoval sériový vrah Richard Ramirez.+ 2 fotky+ 3 fotky

Když se ubytujete v hotelu Cecil, nikdy prý nevíte, zda z něj vyjdete živí, nebo vás vynesou v pytli na mrtvoly. Třeba jako studentka Elisa Lam, jejíž případem se zaobírala i česká média. Jak je možné, že skončila v nádrži na vodu? Její podivná smrt však není jedinou, která se v hotelu stala.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 10. 03. 2021 16:00

Hotel Cecil patří mezi levná ubytovací zařízení. Najdete ho v centru Los Angeles, kde funguje od 20. prosince 1924. Na devatenácti patrech budovy se nachází sedm set pokojů. Tedy, nacházelo, v roce 2017 prošel renovací a část Cecilu dnes tvoří bytové jednotky. Jsou obydlené i přes záhady, které hotel obestírají. Jedné z největších, tedy smrti Elisy Lam, se věnuje dokument Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel, který je k vidění na Netflixu.

Místo školy cestování

Elisa Lam byla jen další obyčejnou studentkou na vancouverské Univerzitě Britské Kolumbie. Když se však začala stále častěji hlásit o slovo její bipolární porucha, rozhodla se studium na nějaký čas přerušit a odletět do Ameriky, kde chtěla křížem krážem procestovat jihozápad. Zápisky o putování pravidelně zveřejňovala na svém dodnes existujícím blogu s názvem Nouvelle-nouveau.

Špatná volba ubytování

Nejprve navštívila zoologickou zahradu v San Diegu. Poté zamířila do Los Angeles, kde se ubytovala v nechvalně proslulém hotelu Cecil. Tam kdysi bydlel i Richard Ramirez a v baru se v den své smrti zastavila také tajemná Černá Dahlia.

Prvních několik dní byla Elisa na pokoji s dvěma dalšími ženami. Ty si však začaly brzy stěžovat na to, že se chová velmi divně. Studentku proto vedení hotelu přesunulo jinam. Po pěti dnech se měla Elisa vydat do Santa Cruz, jenže k tomu nikdy nedošlo. Rodiče se snažili svou dceru kontaktovat, ale bez úspěchu. Vše ohlásili na policii, a když do hotelu dorazila hlídka, našla jen prázdný pokoj. Po Elise nebylo ani stopy...

Děsivé video

Detektivové přistupovali k případu zmizení Elisy Lam zprvu spíše skepticky. V žádném případě nesouhlasili s tím, že by mohlo jít o zločin. A proto odmítli prohledat zbylé části hotelu. Během tiskové konference pouze rozdali letáky s podobiznou pohřešované. Nikam to ale nevedlo.

O deset dní později, tedy 16. února 2013, zveřejnili podivné video z bezpečnostní kamery – Elisa po nastoupení do výtahu zběsile mačká hned několik tlačítek najednou. Dveře se však nezavírají, a tak se vykloní ven do chodby, začne zuřivě gestikulovat rukama, poté se chytne za hlavu a schová se do rohu kabiny. Po chvilce znovu zkouší uvést výtah do provozu, ale marně. Nakonec vybíhá ven a ztrácí se ze záběru. Po jejím odchodu se dveře několikrát zavřou a otevřou.

Záhada Elisy Lam

Jako první se nabízela varianta, že byla Elisa pod vlivem drog. To ale vyloučilo svědectví ženy z nedalekého knihkupectví, která s ní ten den mluvila. Měla působit uvolněným a veselým dojmem. Na konci února si však začali obyvatelé hotelu stěžovat na potíže s vodou. Kromě nízkého tlaku měla chutnat „divně”. Jelikož hotel využíval vodní nádrže umístěné na střeše, vyslal k nim své údržbáře. Ti pak v jedné z nich našli nahé tělo Elisy.

Následná pitva neprokázala cizí zavinění ani přítomnost drog v krvi. Jak se tam mohla ale Elisa vůbec dostat? Kdyby otevřela dveře na střechu, spustil by se alarm. Nádrže jsou navíc vysoké dva a půl metru, nedává tak smysl, že dokázala vlézt dovnitř bez žebříku. Stěží by také dokázala za sebou uzavřít velmi těžké víko. A co to záhadné video?

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený True Crime (@murdermecca)

Místo plné negativní energie

Tragická smrt Elisy Lam nebyla zdaleka jediná, která se v hotelu Cecil udála. První zdokumentovanou sebevraždu zde 22. ledna 1927 spáchal dvaapadesátiletý Percy Ormond Cook. Zastřelil se, neboť se nedokázal usmířit se svou rodinou.

V roce 1964 zase v hotelu zemřela jeho dlouholetá rezidentka, hvězda telemarketingu v důchodu „Pigeon Goldie” Osgood. Někdo ji znásilnil, zmlátil a ubodal. Na počátku devadesátých let se v Cecilu ubytoval také rakouský vrah prostitutek Jack Unterweger. Patrně chtěl navázat na Ramirezovy zločiny. A skutečně. Během svého pobytu zavraždil tři ženy.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Cecil Hotel, Death of Elisa Lam

Esquire.com: Full story of Elisa Lam’s Death

Allthatsinteresting.com: The Death of Elisa Lam

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články