Jehněčí kýta s pistáciovým pestem: Skvělá pečínka nejen na neděli

Jehněčí kýta s pistáciovým pestem: Skvělá pečínka nejen na neděli
Zdroj: Albert

Přemýšlíte, co si dát k nedělnímu obědu? Máme pro vás návrh jako stvořený pro aktuální roční období - vyzkoušejte jehněčí kýtu s pistáciovým pestem.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 28. 05. 2022 11:30

Její příprava vám zabere téměř dvě hodiny, výsledek ale stojí za to. Navíc recept patří k těm snadnějším na provedení.

Jehněčí kýta s pistáciovým pestem

Na 6 porcí budete potřebovat: 6 stroužků česneku, 1 hrst čerstvé bazalky, 1 hrst čerstvé petržele, 130 g slaných pistácií, 30 g parmazánu, sůl, 3 lžíce olivového oleje, 800 g jehněčí kýty bez kosti, pepř, 500 g brambor typu C, 500 g mrkve, 80 g másla Česká chuť, 200 ml plnotučného mléka Česká chuť, mletý muškátový oříšek

Příprava: Dva oloupané stroužky česneku, hrst bazalky, petržele, vyloupané pistácie a parmazán rozmixujte tyčovým mixérem. Osolte, pokračujte v mixování a zároveň přilévejte 3 lžíce olivového oleje.

Nařežte jehněčí kýtu shora do mřížky cca 3 cm od sebe. Dejte do pekáčku, osolte, opepřete a vmasírujte do masa půlku připraveného pesta.

Pečte zakryté hodinu a půl v troubě na 190 °C, poté odkryjte a 10 minut dopečte. Vyjměte z trouby, zabalte do alobalu a nechte 30 minut odpočívat. Potom potřete maso zbylým pestem a nakrájejte ho na plátky.

Na pyré oloupejte brambory a uvařte je v osolené vodě doměkka. Na kolečka nakrájejte oloupanou mrkev a orestujte ji v rendlíku na rozehřátých 40 g másla, zalijte trochou vody a duste 20 minut do změknutí. Brambory sceďte a rozmixujte dohladka s dušenou mrkví, horkým mlékem, zbylými 40 g másla a špetkou muškátového oříšku. Podle chuti osolte a podávejte s jehněčím.

Zdroj receptu: Albert

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články