Lilkové rolky s čerstvým sýrem, ořechy a olivami: Báječný předkrm pro každou příležitost

Lilkové rolky s čerstvým sýrem, ořechy a olivami: Báječný předkrm pro každou příležitost
Zdroj: Albert

Jsou zdravé, jsou chutné a navíc udělají parádu. Řeč je o lilkových rolkách s čerstvým sýrem, ořechy a olivami, které můžete jako předkrm servírovat návštěvám, nebo si na nich pochutnat pěkně o samotě na gauči.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 11. 03. 2023 11:30

Příprava lilkových rolek s čerstvým sýrem, ořechy a olivami vám zabere 45 minut, ale je velmi snadná. Na talíři se navíc budou opravdu pěkně vyjímat. Dobrou chuť!

Lilkové rolky s čerstvým sýrem, ořechy a olivami

Na 4 porce budete potřebovat: 2 lilky, sůl, 2 lžíce olivového oleje, 200 g čerstvého sýra, 2 stroužky česneku, pepř, 60 g černých oliv, 40 g vlašských ořechů, 200 g zakysané smetany, 1 hrst čerstvé petrželky

Příprava: Podélně nakrájejte 2 lilky na plátky silné 0,5 cm. Každý plátek posolte a nechte 20 minut takzvaně vypotit. Poté je osušte a na rozpálených 2 lžících oleje v pánvi osmažte z obou stran přibližně 5 minut.

Na náplň v misce promíchejte 200 g čerstvého sýra, 2 prolisované stroužky česneku, špetku soli a pepře, 60 g černých oliv nakrájených na plátky a 40 g nasekaných vlašských ořechů.

Vychladlé plátky lilku potřete připravenou směsí, opatrně zarolujte a sepněte párátkem. Dejte do chladničky zatuhnout a před podáváním ozdobte 200 g zakysané smetany a lístkem petrželky.

Zdroj receptu: Albert

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Související články

Další články