Suchá pleť ani vlasy nejsou krásné: 4 kroky, které jim vrátí pružnost i jiskru

žena, koupelna
Zdroj: freepik.com
Slunce a vítr jsou velcí nepřátelé vašich vlasů. Vysušují je a poškozují. Pečujte proto o svoji chloubu co nejlépe a vlasy pravidelně vyživujte.Při fénování buďte k vlasům ohleduplní. Nenastavujte teplotu vzduchu na nejvyšší stupeň a vlasy jemně pročesávejte. Nedopusťte, aby se proudem vzduchu zacuchaly. Hřbet ruky je den co den vystavený vlivu počasí, ohrožuje jej také pravidelné mytí mýdlem a desinfekce. A nejhorší, co rukám provádíme, je úklid saponátem bez ochranných rukavic. Proto ruce pravidelně promazávejte hydratační krémem. Nepodceňujte sílu domácí kosmetiky. Z dostupných prostředků a za pár korun si vyrobíme pleťové masky, zábaly i peeling. + 2 fotky+ 3 fotky

Sluneční paprsky milujeme a nikdo nepochybuje o tom, že jsou pro nás nepostradatelné. Jenomže kromě toho, že nám naše milovaná hvězda zlepšuje náladu a dodává vitamín D, dokáže vážně poškodit pokožku a poničit vlasy.

Jana Šulcová
Jana Šulcová 09. 09. 2020 10:00

Ultrafialové světlo, jež slunce vydává, bývá hlavní příčinou poškozené pleti a suchých lámavých vlasů.  Kdykoli se položíme na slunce, abychom nachytaly bronz, měly bychom mít na paměti, že dlouhodobé vystavení se ultrafialovým paprskům nám hned zkraje podzimu vystaví účet v podobě vizuálních roků navíc.

Co se vlastně stalo

Sluneční UV paprsky rozkládají kolagen a elastin, dva proteiny, které udržují pokožku hladkou. Nadměrná expozice také poškozuje DNA kožních buněk, což mimo jiné vede předčasné tvorbě vrásek.

Slunění má za následek i nevzhledné flíčky známé jako pigmentové, nebo ještě „lépe“ stařecké skvrny. A protože slunce také zbavuje pokožku přirozené vlhkosti, stává se pokožka vyprahlou, matnou a šupinatou. Podtrženo sečteno, léto jsme si užily a teď je čas o sebe zase začít pěkně pečovat.

Začněte peelingem

Pleť krásně oživí důkladný peeling, který odstraní odumřelou pokožku. Při vzniku nových buněk se kůže starých zbavuje a ty se postupně odlupují. Aplikováním peelingu můžeme tomuto procesu pomoci a odumřelé buňky rychleji odstranit. Peeling nanášejte na obličej, dekolt a celé tělo, pokožku promasírujte a omyjte vodou. Po peelingu nikdy nezapomeňte pleť ošetřit výživným krémem.

Hydratace pro pružnost

Opravdu hodně dehydratovaná pokožka volá po intenzivní kúře. Skvělé je například obličejové sérum, jež obsahuje kombinaci tří typů kyseliny hyaluronové a dalších účinných látek, které zpomalují stárnutí pleti. Kyselina hyaluronová navíc vytváří vrstvu propustnou pro vzduch a zabraňuje tak další ztrátě vody.

Ošetřete vlasy

Nejenom pleť, ale i vlasy bývají po létě pořádně poškozené. Někdy dokonce začnou víc vypadávat. Vhodným způsobem, jak tento proces zastavit nebo alespoň zpomalit, je například aktivace kmenových buněk ve vlasových folikulech. Na trhu jsou již dostupná séra, která dokážou kmenové buňky aktivovat. Jejich obsah tvoří výtažek z geneticky neupraveného hrachu, z Cressatine a také aktivní roztok hedvábných aminokyselin.

Nezapomeňte na tělo

I pokožka zbytku těla dostala pořádně zabrat a zaslouží si trochu hýčkat. Zkuste například rituál, při kterém si každý večer po sprše na ještě vlhkou pokožku nanesete přírodní olej. Ten na povrchu kůže vytvoří ochranný film, přes který nepropustí vlhkost dovnitř do pokožky a naopak, vlhkost z vnitřní strany pokožky neunikne ven.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články