Doktor z hor Gerhart Lippert: Dvakrát se rozvedl a kvůli těžkému úrazu skončil v kómatu

Doktor z hor
Zdroj: Prima Love
Nejlépe se dařilo prvním čtyřem sériím. Každou epizodu si nenechalo ujít až deset milionů diváků.Příběh o venkovském lékaři vychází z úspěšných románů.Když se Gerhart rozhodl, že chce ze seriálu odejít, vymysleli scénaristé smrt pod lavinou.Místním nebylo natáčení moc po chuti. S rostoucí popularitou se zvedl příliv turistů, po kterých vždy zůstala o něco větší hromada odpadků.+ 2 fotky+ 3 fotky

Ve své roli zachránil spousty životů, pak potřeboval, aby někdo zachránil ten jeho. Řeč je o herci Gerhartu Lippertovi, který je známý především ze seriálu Doktor z hor, všichni si jistě pamatujeme jeho neslavný skon pod lavinou, či z romantických filmů Rosamunde Pilcher. Úraz, který se mu před pár lety stal, vznikl kvůli úplné hlouposti, přesto se pak vůbec nevědělo, zda to vůbec přežije.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 10. 08. 2020 16:00

Doktor Thomas Burgner nemá zpočátku zájem o praxi vesnického lékaře. Táhne ho to do města. Když pak přijde jeho manželka o život při autonehodě, rozpoutá se mezi ním a jeho tchánem hotové peklo. Tchán mu totiž dává smrt své dcery za vinu. Usmíří je až jeho hospodyně, která taky přitáhne Thomase zpět do horské vesničky.

Doktora z hor s novým obsazením můžete sledovat každý všední den v podvečer na Prima Love

Rodilý horal

Hory mu přirostly k srdci i ve skutečnosti. Narodil se v městečku Pietzing, jenž leží u jezera Simssee. Alpské vrcholky měl doslova na dohled. Dětství prožil v Tyrolsku, tedy v samotném srdci hor. Vztah k umění měli už i jeho rodiče. Otec byl malířem, matka známou pianistkou.

Gerhart tak neváhal a vrhl se na hereckou školu. Jeho první kroky vedly k divadlu, se kterým hodně cestoval. Objevil se v řadě klasických her, jež se dočkaly mnoha repríz. Po divadlu následovala televizní tvorba, vidět jsme jej mohli třeba v kriminálce Místo činu.

Špatné manželství vykompenzovala životní role

Na první manželství by raději zapomněl, vydařilo se až to druhé s herečkou Franziskou Steinbecher, tedy lépe řečeno, vydrželo natolik dlouho, aby se jim narodila dcera Nicole. Tu pravou našel až potřetí, zpěvačku Marii Neuhaus, s níž má taktéž jednu dceru.

Strasti milostného života mu určitě vynahradila životní role venkovského lékaře. Ze seriálu se stal záhy megahit. Se skoro stovkou epizod se zapsal do srdcí spousty televizních diváků, a to hned v několika zemích.

Vážné zranění a boj o život

Někdy stačí úplně banální věc a jde vám o život. Když Gerhart před pár lety vylezl na štafle a chtěl pověsit obrázek, určitě ho v tu chvíli nenapadlo, že skončí v umělém spánku. Bohužel však ztratil rovnováhu a zřítil se po schodech dolů. Při pádu si velmi vážně poranil hlavu.

Když ho později našla jeho manželka v bezvědomí, ihned zavolala záchranku. Jenomže kvůli obtížně přístupnému terénu musel vrtulník přistát asi čtyři sta metrů před domem. Herec byl poté převezen do Innsbrucku na neurochirurgické oddělení, kde ho udržovali v kómatu.

Kvůli pokročilejšímu hercovu věku si lékaři nebyli zcela jistí, zda tento pád přežije. Gerhart ale prokázal, že má tuhý tyrolský kořínek a z poranění mozku a několika zlomených kostí se vyléčil. Jen ho už neuvidíme nikde hrát. Herectví pověsil definitivně na hřebík.

Na další zajímavosti a fotografie se podívejte zde:

Zdroj textu: čsfd, wikipedie, Šíp, Blesk

Zdroj fotek: Prima Love

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články