Měla pocit, že umírá: Hvězda muzikálu Mamma Mia! otevřeně o panických záchvatech

Měla pocit, že umírá: Hvězda muzikálu Mamma Mia! otevřeně o panických záchvatech
Zdroj: se souhlasem TV Nova
Filmový muzikál Mamma Mia! Here We Go Again tvoří dva příběhy. V tom z minulosti je Donna čerstvou absolventkou univerzity a chce poznávat svět. V současnosti její dcera Sophie zase plánuje velkolepé znovuotevření rodinného hotelu. Hugh Skinner ve filmu vystupuje jako mladší verze Colina Firtha.Muzikálový film Mamma Mia! Here We Go Again získal na webu ČSFD.cz nadprůměrných 64 %. První díl má jen o jedno procento méně.
Ve filmu Mamma Mia! Here We Go Again se opět objeví trojice charismatických „tatínků" - Colin Firth, Stellan Skarsgård a Pierce Brosnan.+ 2 fotky+ 3 fotky

Psychické problémy se nevyhýbají ani celebritám. Amanda Seyfried, hvězda dvojice filmových muzikálů Mamma Mia!, se musela vypořádat s návaly paniky. A rozhodně to nebyla procházka růžovým sadem...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 14. 03. 2021 16:00

Mamma Mia! Here We Go Again nabízí hned dva příběhy. V tom prvním se vrátíme do časů, kdy byla Donna čerstvou absolventkou univerzity a chtěla začít poznávat svět. Druhý příběh se odehrává přesně deset let po prvním dílu. Sophie plánuje znovuotevření rodinného hotelu na Kalokairi a to je příležitost, kterou si nenechají utéct její tři tatínkové... Na muzikál se můžete podívat dnes v 20:20 na TV Nova.

Jak vypadá panický záchvat?

Panický záchvat doprovází celá řada tělesných i psychických symptomů. Kromě intenzivního pocitu úzkosti se objevuje také očekávání něčeho zlého. Dochází ke stresu, hyperventilaci a dalším nepříjemným projevům, které ještě umocňují již tak špatný duševní stav jedince. Ten častokrát nabude dojmu, že se sebou nemůže nic dělat, že je zcela nemocný. Snaží se tak utéct, nebo volá záchrannou službu. Častým doprovodným znakem panického záchvatu je agorafobie a deprese.

Otevřená zpověď

Poprvé se Amanda Seyfried musela s panickým záchvatem vypořádat přímo na jevišti. Došlo k tomu v roce 2015 během vystoupení v představení s názvem The Way We Get By. „Přišlo to na mne každé páté nebo šesté představení,” svěřila se herečka. Přepadl ji pocit, že umírá a že musí ihned odejít ze scény. Začalo to vždy uprostřed hry a její manžel Thomas Sadoski, který je také herec, už věděl, že s ní není něco v pořádku.

„Nikdy mne nenechal na holičkách. Jakmile jsem se začala potit a třást, snažil se mne přivést zpět dobře zvolenými větami ze scénáře, o kterých věděl, že mne dokážou uklidnit. Za šedesát vteřin jsem byla zase v pořádku. Diváci si nikdy ničeho nevšimli.”

Kariéra v ohrožení

„Připadá mi, jako by byli lidé s psychickým onemocněním řazeni do zcela jiné kategorie než ti, kteří se potýkají s fyzickými problémy. Nemělo by to ale tak být. Je třeba k tomu přistupovat vážně. Nemusím přece nikomu dokazovat, že trpím záchvaty paniky, protože nejsou na první pohled vidět. Důležité je zaměřit se na léčbu,” dodala herečka, kterou její nemoc donutila na nějaký čas vzdát se živých vystoupení a přijímat pouze filmové nabídky, kde se cítila mnohem bezpečnější.

Zdroje informací:

Nova Cinema: Mamma Mia! Here We Go Again

People.com: Amanda Seyfried Had Panic Attacks Onstage During Her 2015 Off-Broadway Show: It Feels Like You’re Going To Die

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články