Robert Hossein, slavný Peyrac z Angeliky: Vedl divoký život, oženil se i s patnáctiletou

Robert Hossein, slavný Peyrac z Angeliky: Vedl divoký život, oženil se i s patnáctiletou
Zdroj: Česká televize/Showpix.cz/koláž Lifee.cz

Robert Hossein. legendární charismatický hrabě Peyrac z filmu o krásné Angelice, zemřel 31. prosince 2020 den po svých 93. narozeninách. Hossein nebyl žádný svatoušek. Jeho první žena měla pouhých sedmnáct let, ta druhá o dva roky méně. Je jasné, že jej přitahovaly lolity. Třetí manželství se však neslo ve znamení tragédie.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 30. 12. 2020 08:00

Robert Hossein se narodil 30. prosince 1927 v Paříži. Byl to filmový a divadelní herec, který se nejvíce proslavil rolí hraběte Peyraca ve filmech o Angelice. Měl čtyři syny. Syn Aaron, kterého měl z druhého manželství, je rabínem působícím ve Štrasburku. V roce 2009 natočil film s legendárním Belmondem.

Lolity

Herec Robert Hossein měl vždy v oblibě výrazně mladší dívky. Jeho první ženou se stala Marina Vlady. Když s ní začal v roce 1955 žít, bylo jí pouhých sedmnáct let. Z milenky a manželky se později stala i sekretářka, osobní řidička a kuchařka.

Měli spolu dva syny. Ten druhý se však narodil až po rozvodu. Rozchod se nesl v poklidné atmosféře. Nezanevřeli na sebe a později se z nich stali velmi dobří přátelé. Opětovný kontakt navázali při vzpomínkovém promítání filmu, během jehož natáčení se tehdy oba seznámili.

Zpátky do školních let

Druhé manželství se neslo ve znamení skandálu. Tři roky po rozvodu se herec zamiloval do dítěte. Technicky, a vlastně i prakticky, řečeno. Jeho vyvolené bylo čtrnáct let. Bylo to neslýchané, aby se dcera bývalého francouzského ministra zahazovala s tak výrazně starším mužem. Caroline byla ale rozhodnutá nevzdat se svého milého.

Pod záminkou studia v Anglii odjela za Robertem, který si ji o rok později, tedy v jejích patnácti letech, vzal. Matka měla kvůli Caroline tehdy z ostudy kabát, a tak si alespoň u ní vymohla čestné slovo, že dostuduje. Vystudovala, a ne nijak obyčejně. Stala se z ní slavná psychoanalytička. Ani hercovi přátelé nebyli z jejich svazku nadšeni. Hossein je navíc popichoval poznámkami, že musí pro manželku do školy.

Tragická smrt

Veliká láska trvala jen pouhé dva roky. Poté začal Robert pokukovat po své kolegyni Angelice. Ta se ale nenechala zlákat uhrančivým pohledem a ostrými rysy ve tváři a kategoricky jej odmítala, ať se snažil sebevíc. Jeho svodům však neodolala Michele Watrin. Osud však chtěl, aby se nestala jeho ženou. Ve dvaceti čtyřech letech zemřela na následky tragické autonehody. Jeho životní partnerkou se tak nakonec stala Candice Patou, se kterou žil až do smrti.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Robert Hossein

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články