Zkrášlující procedury na vlastní nebezpečí: Trable s umělými nehty, nezvedenou kulmou i umělými řasami očima redaktorek Lifee.cz

Zkrášlující procedury na vlastní nebezpečí: Trable s umělými nehty, nezvedenou kulmou i umělými řasami očima redaktorek Lifee.cz
Zdroj: Freepik
Akrylové nehty jsou pro mnoho žen lákavou ozdobu, dovedou ale způsobit také spoustu bolesti.Své o tom ví dcera šéfredaktorky Markéty behinové Mia.Umělý nehet si po nárazu do tvrdé plochy vrazila do vlastního a způsobila si nepříjemné a bolestivé trápení.Po ošetření v ordinaci Mia odcházela s výmluvně vytrčeným prostředníčkem. + 4 fotky+ 5 fotek

Někdy jsme my, ženy, za cenu dokonalého vzhledu ochotny podstoupit cokoliv. Ne vždy ale takový pokus dopadne zdárně. Členky redakce magazínu Lifee.cz se s vámi podělí o své nepříjemné zkušenosti s některými zkrášlovacími triky, které už znovu opakovat nehodlají.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 25. 05. 2024 18:00

Jako první se s námi o neblahé zkušenosti se zkrášlováním podělila šéfredaktorka Markéta. Když se před časem rozhodla zbavit se problémů s každodenní úpravou řas jejich vylepšením speciální technikou za použití lepidla, nestačila se divit, jakou neplechu metoda může způsobit.

Řasy k uzoufání

Umělé řasy jsem nosila asi půl roku. Ten pocit, kdy se ráno probudíte a vypadáte k světu, mi dělal radost. Užívala jsem si svobody, že se nemusím líčit, když na to přijde. Až po několikáté aplikaci se objevil problém. Oči mi natekly a sotva jsem je otevřela. V zoufalství jsem navštívila oční ordinaci, aby mi poradili, co s tím. Paní doktorka byla v údivu. “Co vás vede k tomu, nechávat si poblíž očí kapat lepidlo? A víte vůbec, co to bylo za lepidlo? Bylo šetrné?” Cítila jsem se jako školačka. Lepidlo jsem samozřejmě vůbec nezkoumala. Uvědomila jsem si, jak jsou oči důležité a zranitelné. Doktorka mi poskytla první pomoc, ale stejně jsem se nevyhnula tomu, že se řasy na bolavých očích musely sundat. Co vám budu povídat, byly to definitivně mé poslední umělé řasy. Oči máme jen jedny a od této příhody si je chráním jako oko v hlavě ;).

Nebezpečně dlouhé "drápky"

Nepříjemný a bolestivý zážitek spojený se zkrášlováním má za sebou i dcera šéfredaktorky Markéty Mia. Tu potrápily pro změnu extra dlouhé akrylové nehty vytvořené v nehtovém studiu.

Umělé nehty si nechávám dělat již druhým rokem. Většinou volím delší nehty a nikdy s nimi nebyl problém. Před pár dny jsem chvátala na akci a při hledání oblečení jsem narazila nehtem přímo do poličky ve skříni. Propadla jsem v ukrutnou bolest a až po nějaké době jsem zjistila, že umělý nehet je hluboko zaražený pod můj reálný nehet. V zoufalství jsem se vydala na pohotovost, kde mi po tříhodinovém čekání prst pouze zavázali. Sami doktoři nevěděli, co s tím. K večeru se mi od poškozeného nehtu zablokovala celá práva horní část těla. Prst mne neskutečně bolel a nemohla jsem se ani otočit doprava. Třetí den od incidentu mě napadlo, dojít k jiné paní nehtařce, která mi velmi pomohla a velkou část mého nehtu mi odstranila. Snažila se mi také odstranit část nehtu v mase, ale při tom jsem malém omdlela. Tam jsem také zjistila, že problémem nebyla délka nehtů, ale to, že jsou nehty z akrylu. Ten drží tak pevně, že z malé nehody může být pořádný úraz. Pořád tedy mám malou část umělého nehtu hluboko v lůžku a jediné řešení je, nechat to celé odrůst. Moje doporučení z tohoto děsivého příběhu? Místo tvrdých akrylových nehtů volit nehty gelové.

Horké chvilky s loknami

Pořádně nepříjemnou kratochvíli si v koupelně před časem přivodila také naše zástupkyně šéfredaktorky Kristina. To když se na moment toužila podobat ikonické Marilyn.

Zatím největší fail se mi stal při natáčení vlasů kónickou kulmou, kterou jsem od incidentu nevzala do ruky a radši si koupila trojkulmu. Točila jsem si mikádo na Marilyn, jak jsem před časem psala i postupově, a při poslední vlně jsem si připekla kulmu kousek od obočí. Jak se to stalo v tomto místě, nedokážu vysvětlit, ptala se mě i kadeřnice, jak jsem kulmu držela a jen jsem odvětila, že asi blbě! Našeptávač na Googlu mi poradil HemaGel a i když jsem tam měla tmavě fialový šrám, do týdne po mazání jsem se ho zbavila a nezůstala žádná jizvička ani barevná nesrovnalost. Jen tedy žádné horké tyče k obličeji už nedávám a bojím se, i když je na mě používá kadeřnice.

Kulmou se často dle svých slov při úpravě vlasů popálí také modelka Natálie Jirásková (19). A o svých patáliích s vlasy nám ve videu pro Lifee nedávno povyprávěla také její sestra, mladší dcera moderátorky Ivy Kubelkové (47) Karolína Jirásková (15). Do neštěstí ji přivedlo fénovaní právě u sestry Natálie, při kterém jí přístroj s větrací mřížkou nasál velkou část vlasů a zpočátku to vypadalo, že se snad ze spárů fénu bude muset mladičká burnetka doslova vystříhat. Nakonec se jí ale podařilo děsivý chuchvalec vlasů z fénu bez zásahu nůžek vyprostit.

Doporučené video: Jak Iva Kubelková s dcerami pečují o své krásné vlasy


Místo mejdanu do ordinace

Sadu nepříjemných příhod doplní ještě bolestivá zkušenost jedné z bývalých kolegyň. Ta se chystala do společnosti a jak už to tak bývá, ve velkém shonu se pokoušela vše potřebné stihnout takzvaně "za běhu." Vymstil se jí ale způsob, kterým se snažila mezi oblékáním a líčením vyzrát na dokonale čistý zvukovod. S vatovou tyčinkou rejdící ve vnějším vstupu do ucha pobíhala bytem mezi jednotlivými kroky příprav, až nedopatřením zavadila loktem o futra dveří a neštěstí bylo na světě. A také bylo po plánovaném večírku. Dotyčná nešťastnice si totiž nepříjemně prorazila ušní bubínek a místo do společnosti tak vyrazila rovnou na pohotovost.

Tyhle kousky zkrátka po nás neopakujte. Na zmíněné faily se podívejte do galerie. Vytrestat už dokázaly hned několik členek a blízkých redakce, vám tak mohou být naše výše zmíněné nepříjemné příklady dobrým poučením i výstrahou, kterým "vychytávkám nejen z koupelny" se raději vyhnout.

Související články

Další články