GALERIE: Tyhle medúzy si s radostí pustíte k tělu. Nežahají a jsou nad všechny konferenční stolky

Italské řemeslnici Daniele Forti pomáhá při tvorbě zemská gravitace.
Zdroj: Danielaforti.it/Boredpanda.com
GALERIE: Tyhle medúzy si s radostí pustíte k tělu. Nežahají a jsou nad všechny konferenční stolkyGALERIE: Tyhle medúzy si s radostí pustíte k tělu. Nežahají a jsou nad všechny konferenční stolkyGALERIE: Tyhle medúzy si s radostí pustíte k tělu. Nežahají a jsou nad všechny konferenční stolkyGALERIE: Tyhle medúzy si s radostí pustíte k tělu. Nežahají a jsou nad všechny konferenční stolky+ 12 fotek+ 13 fotek

Pokud jste se v zahraničí setkali s medúzou, ba se vám omotala kolem nohy, neuchováváte na ni v paměti ty nejhezčí vzpomínky. Tělo připomínající želé i neposedná chapadla vyvolávají všechno, jen ne euforii. Co když ale znehybní, vybarví se a vyrostou v něco nádherného, jako jsou duhové skleněné stoly Daniely Forti (57)?

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 24. 08. 2017 12:28

Italská řemeslnice změní váš pohled na tyto „potvory“. Z roztavených barevných skel a křišťálu modeluje dechberoucí až surreální stolky.

Bytelné odkladové desky drží jen na tenkých skleněných chapadlech. Skoro se „vznášejí“ v prostoru. Jako kdyby je drželo nad zemí ještě něco navíc, nějaké kouzlo.

Rodačka z Říma se věnovala dekorování výstavních prostor. Vždycky ji ale fascinovaly nejrůznější sklářské techniky a experimentování s nimi – především fúze skla a křišťálu.

Danielaforti.it/Boredpanda.com

Od roku 1982 žije v Toskánsku, které se stalo jejím ústředním inspiračním zdrojem. Výjimkou není ani nejnovější kolekce Meduse.

Barevné skleněné stolky připomínající zmíněná mořská stvoření není jednoduché přivést na svět. Výroba spočívá ve strategickém roztávání barevných kousků skla za teploty 800 až 850 °C. Pak přebírá otěže výroby jeden z nejvýznamnější činitelů – totiž gravitace. Roztavené sklo stéká dolů, díky čemuž dostane odkladová deska stolu podpěru v podobě desítek tenoučkých noh. Nebo chcete-li chapadýlek.

Pokud město Chainti, v němž italská umělkyně tvoří již třicátým pátým rokem, působí na umělce takto, neměl by si ho nechat ujít žádný kreativec. A pokud budete mít cestu přes město Lucca, zastavte se v budově Palazzo Tucci Hotel a omrkněte skleněné šperky této brilantní řemeslnice, které zde trvale vystavuje.

Na to je ale čas. Teď se pokochejte duhovými průsvitnými skvosty:

Zdroj: BoredPanda

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články