Metalová skupina Bad Wolves vzdala hold zemřelé kolegyni Dolores O’Riordan z The Cranberries. Z jejich videoklipu vám zvlhnou oči

Dolores zemřela náhle a nečekaně v pouhých 46 letech
Odešla velká umělkyněS Cranberries, které proslavilaPromo cover verze Zombie od Bad WolvesSkupina Bad Wolves, která na svou kamarádku nikdy nezapomene+ 4 fotky+ 5 fotek

15. ledna 2018 zažil hudební svět obrovský šok. Ve věku pouhých 46 let velice náhle a nečekaně zemřela irská zpěvačka a frontmenka slavné irské skupiny the Cranberries, Dolores O’Riordan. Skupina navždy ztratila její ikonický hlas, kterým the Cranberries proslavila. Ze světa odešla nadaná písničkářka a maminka tří dětí. Kolegové z branže se ji rozhodli připomenout velice silným videoklipem.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 10. 03. 2018 09:26

Její smrt nikdo nečekal. V den své smrti měla s metalisty z Bad Wolves nahrávat cover své nejslavnější písně Zombie, kterou pro Cranberries složila. K nahrávání bohužel už nikdy nedošlo. Tvrdé hochy z Bad Wolves její smrt velice zasáhla.

,,Byla naší skvělou kamarádkou a úžasnou skladatelkou. Stále tomu nemůžu uvěřit. Na nahrávání se těšila a s novým vydáním Zombie byla velice spokojená.“ Prohlásil zpěvák Tommy Vext.

Cover písně Zombie, skupina opravdu vydala. Bohužel již bez Dolores. K písni byl natočen velice silný a emotivní videoklip, ve kterém vzdávají velký hold své kamarádce a kolegyni, po které zůstaly tři malé děti. Výtěžek z písně hodlají Bad Wolves věnovat právě jim.

Byla to sebevražda?

Přesná příčina zpěvaččiny náhlé smrti stále není přesně známa a řeší jej policie. Jisté je jen to, že zemřela bez cizího přičinění. Nejedná se tedy o vraždu. O´Riordan byla nalezena v hotelovém pokoje v Londýně, kde byla ubytována. Policie nenalezla žádný dopis na rozloučenou. Na sebevraždu neukazuje ani její duševní stav. Byla prý veselá a šťastná a na nahrávání Zombie se velice těšila.

Myšlnky na sebevraždu už ve svém životě zažila a pár pokusů o ni za sebou v její minulosti proběhlo. Mohlo za to veliké trauma z dětství, kdy byla zneužívaná osobou blízkou rodině. Měla velké deprese a dokonce docházela na psychoterapie, aby se se svým traumatickým dětstvím dokázala vyrovnat. V mládí trpěla také bulimií.

Byla nemocná?

Zpěvačka byla v den smrti celkem zdráva. V blízké době museli The Cranberries zrušit pár koncertů, kvůli problémům se zády, na které trpěla. Jiná závažná onemocnění u ní nejsou prokázána.

Zombie není obyčejná písnička. Nese velké poselství a připomíná velkou tragédii

Píseň Zombie je Cranberries vůbec největším hitem. Píseň byla složena v devadesátých letech a velice se liší od stylu klasické tvorby, která v the Cranberries kdy vznikla. Zombie je protestem a ukazatelem velké a děsivé tragédie, která se stala v severním Irsku v roce 1993, kdy při bombových útocích teroristické organizace IRA zemřelo stovky lidí a především dětí. Píseň ukazuje nesmyslnost a zbytečnost válek a s jistotou můžeme říci, že by za jiných okolností ani nevznikla.

Co bude s Cranberries?

Skupina Cranberries ztratila svou velkou ikonu. Ale i přes těžké období, kdy jim mnozí lidé předvídali konec, vydávají novou desku a snaží se vrátit do starých kolejí. Jisté je jen to, že bez Dolores už to možná nebude tak úplně ono. Držme jim palce.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články