Zimní nemoci: Nadužívání antibiotik způsobuje malým dětem obezitu

Zázračné pilulky různými mechanismy pomáhají tělu, aby se vyrovnalo s infekcí. Zároveň mají ale také spoustu negativ.
Zdroj: Pixabay.com
Antibiotika porušují střevní mikroflóru, která je pro imunitní systém klíčová.To je nebezpečné hlavně pro malé děti.Riziko obezity se zvyšuje až o 26 procent.Tělo se nedokáže proti virům pak bránit samo.+ 2 fotky+ 3 fotky

Zničená mikroflóra – přesně to je to, co zřejmě způsobují antibiotika, která jsou podávána malým dětem na počátku života. Trend západní společnosti vše řešit léky je nebezpečným hlavně pro ty nejmenší, kteří pak nemají přirozenou obranyschopnost, a co víc, později mají vyšší sklony k obezitě.

Beatrice Dandová
Beatrice Dandová 19. 12. 2018 22:54

Předepisování antibiotik na banální infekce je podle vědců z Harvardovy univerzity oním problémem. Bakterie jsou poté více odolné a tělo není schopné se bránit samo. Nebezpečné jsou podle vědců i léky na překyselený žaludek, a to PPI (inhibitory protonové pumpy) a H2RA (antagonisté receptoru pro histamin 2).

Na základě sedmiletého výzkumu se ukázalo, že poškození skladby střevní mikroflóry těmito léky vzniká zvýšené vstřebávání tuků do těla a následně metabolizace do tukové tkáně. Výzkumu se účastnilo přes 300 tisíc dětí z USA.




Při užívání antibiotik je tedy doporučováno společně s nimi konzumovat i dostatek vitaminů a probiotik, které správné prostředí ve střevech obnovují. Jinak se riziko obezity zvyšuje až o 26 procent.


Antibiotika jsou všeobecně velmi populární, jelikož dnešní doba je rychlá a lidé chtějí být co nejdříve zase fit jako rybičky. Což tyto léky umožňují. Ale za jakou cenu? Tělo „zleniví“ a až budete příště nemocní, budete potřebovat znovu pomoc v podobě léků. Klasické vitaminy už nebudou fungovat, protože váš organismus nebude schopen vyprodukovat dostatečné síly, které by si s nemocí poradily.


Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články