Lehký zeleninový salát s rybou na másle: Rychlý oběd vylepší majonézový dresink s koprem

Na másle připravená ryba je báječná, ať už sáhnete po jakémkoliv druhu. Zkuste si k ní udělat zeleninový salát s rychlým dresinkem a vykouzlíte chutný oběd nebo večeři.

Jana Jánská
Jana Jánská 10. 02. 2023 15:00

Pokud budete připravovat rybu na másle, klasickou volbou je treska, ale zkusit můžete také pstruha nebo candáta.

Jak připravit lehký zeleninový salát s rybou

Tento recept bychom si mohli rozdělit na tři části. Jako první si připravíme dresink, na který budeme potřebovat 100 ml majonézy, 1 bílý jogurt, 2 lžičky hořčice, 1 lžíci kopru a sůl a pepř. Všechny suroviny pořádně promícháme a máme hotovo. Nyní se můžeme pustit do ryby:

  • 4 filety z ryby (vyberte si podle vlastní chuti)
  • 80 g másla
  • sůl
  • 1 lžička drceného kmínu

Nejprve na pánvi rozpustíme máslo. Položíme na ni osolenou rybu, lehce posypeme kmínem a opékáme z obou stran. Mezitím připravíme salát, na který budeme potřebovat 1 ledový salát, 1 okurku, 3-4 rajčata a 2 čerstvé papriky. Zeleninu nakrájíme na větší kousky a promícháme.

Do hlubokého talíře nejprve položíme salát, ten zakápneme dresinkem a navrch položíme dozlatova opečenou rybu.

Zdroj informací:

Toprecepty.cz: Lehký zeleninový salát s rybou na másle

Zdroj fotografie:

se souhlasem Toprecepty.cz

Související články

Další články